متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق شدند چرخ دنده خورشیدی را با یک بیستم قیمت نمونه مشابه خارجی و با همان کیفیت بومی سازی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت : این چرخدنده ، در حوزه نرم افزار و آزمایشگاه آموزشی، مجموعه آزمایش های عمومی و سامانه های کنترل فرایند و آموزشی، مجموعه آزمایش های مکانیک و سیالات، مجموعه آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات کاربرد دارد.
علی اکبر شفادی افزود : ما دو دستگاه برای چرخ دنده ها داریم. یکی مجموعه خورشیدی و دوم مجموعه چرخ دنده ثابت، اهم این دو چرخدنده در گیربکسهای صنعتی، خودرو، ماشین آلات کشاورزی، طراحی های مهندسی کاربرد دارد. این گیربکس ها به نوعی بستری برای انتقال قدرت هستند و هدف ساخت چرخدنده خورشیدی، آموزش این نکته است که در چه جاهایی و به چه صورت می توان قدرت و توان را افزایش داد.
وی گفت : گیربکس های خورشیدی، علاوه بر اینکه حجم کمتر و بازده بیشتری دارند، توانایی بالایی تری را منتقل میکنند. هدف آموزشی این دستگاه این است که دانشجویان با این گیربکس بارگزاری ریل را انجام می دهند و نیرو، توان و .... کورسی را که این دستگاه پیمایش دارد، بدست آورند. همچنین با نحوه کار گیربکس هم آشنا شوند.
شفادی ، هزینه تمام شده بومی سازی چرخدنده خورشیدی را یک بیستم یا یک سی ام نمونه های مشابه خارجی دانست و گفت : با همین میزان هزینه مالی می توان بهترین کیفیت را ارائه کرد. به همین دلیل بومی سازی این جنس تجهیزات آزمایشگاهی، صرفه جویی ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه خواهد داشت.