رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت:هیچ تفاوتی بین دادگاههای صلح و سایر مراجع قضایی وجود ندارد، یک هزار و ۳۸۲ مورد ارجاعی به اورژانس قضایی به مصالحه ختم شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در نشست شورای برنامه ریزی دادگستری کل استان کرمان افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از ابتکارات خوب قوه قضاییه است و می تواند همراهی و همکاری بسیار خوبی بین دستگاه ها ایجاد کند.
وی با اشاره به این که در شش ماهه نخست سال جاری از مجموع دو هزارو 489 مورد ارجاعی به مصلحین و حکمین قرآنی یک هزار و 279 مورد به سازش ختم شده است، اظهارداشت: از دو هزار و 475 مورد ارجاعی به اورژانس قضایی نیز یک هزار و 382 مورد به سازش رسیده است.
وی تصریح کرد: در راستای بهره گیری از ظرفیت های سامانه سجام نیز 12 هزار و 970 نفر آموزش دیده اند و سه هزار و 438 مورد گزارش نیز دریافت و پیگیری شده است.
قاضی القضات کرمان به موضوع دادگاه های صلح نیز اشاره کرد و گفت: باید نگاه به دادگاه های صلح اصلاح شود، زیرا برخی فکر می کنند دادگاه های صلح همان شوراهای حل اختلاف هستند و این در حالی است که هیچ تفاوتی بین دادگاه های صلح و سایر مراجع قضایی وجود ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی تاکید کرد: دادگاه های صلح در سطح استانی و ملی، هیچ ارتباطی با شوراهای حل اختلاف ندارند و مستقیما زیر نظر دادگستری های استان ها اداره می شوند و باید برای حل مشکلات آنها در حوزه تجهیزات، نیروی انسانی و .... پیگیری های لازم صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن تاکید بر این مطلب که با این تعداد دادگاه صلح ممکن است در مرکز استان با مشکل مواجه شویم و از این رو باید زمینه های لازم برای راه اندازی شعب جدید دادگاه های صلح فراهم شود، گفت: هر هفته موارد مرتبط با دادگاه های صلح در شورای برنامه ریزی استان پیگیری گردد و درکنار این موضوع، شورای راهبری دادگاه های صلح نیز به صورت مستمر برگزار شود.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به این مطلب که امنیت مجتمع دادگاه های صلح باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: آموزش همکاران اداری دادگاه های صلح نیز باید در اولویت قرار گیرد تا به صورت کامل با قانون این دادگاه ها آشنا شوند.