مراسم بزرگداشت صد و چهارمین سالگردِ ارتحال علامه سید محمد باقر درچهای در مسجد جامع شهر درچه برگزار شد.
ه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ حجت الاسلام سید محمدعلی موسوی، امام جمعه درچه و نوه علامه درچهای در این آئین گفت: آیت الله سیدمحمدباقر درچهای با ۲۳ واسطه به حضرت امام موسی بن جعفر (ع) منتسب است و بدین سبب وی را موسوی لقب داده اند.
حجت الاسلام محمد قدوسی امام جمعه فلاورجان نیز در این مراسم گفت: علامه سیدمحمدباقر درچهای به عنوان فخر اسلام و یکی از مراجع بنام جهان تشیع بوده است.
وی افزود: از خدمات ویژه علامه درچه میتوان به تربیت شاگردان و پرورش علما و مجتهدین بزرگی همچون آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی، آیت الله سیدحسین بروجردی، آیت الله شهید سیدحسن مدرس، آیت الله سیدجمال الدین گلپایگانی، آیت الله حاج آقارحیم ارباب و استاد جمال الدین همایی اشاره کرد که همگی استوانههایی در اسلام و جهان تشیع بودند.
آیت الله سیدمحمدباقر درچهای در حدود سال ۱۳۶۲ هجری قمری در شهر درچه دیده به جهان گشود.
وی پس از گذراندن دروس ابتدایی، از حدود ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه اصفهان شد و در مدت بیش از ۱۰ سال از محضر اساتیدی همچون آیت الله میرزا ابوالمعالی کلباسی، آیت الله میرزا محمدباقر چهارسوقی و آیت الله میرزامحمدحسن نجفی اصفهانی کسب فیض کرد و در حدود ۲۵ سالگی عازم نجف اشرف شد و در مدت ۱۴ سال از اساتید برجسته حوزه علمیه نجف همچون آیت الله میرزا حبیب الله رشتی و آیت الله سیدحسین کوه کمرهای کسب علم کرد و سپس، به تدریس فقه و اصول در شهر نجف پرداخت و در سال ۱۳۰۳ هجری قمری به زادگاه خود بازگشت و در مدرسه نیم آور اصفهان مشغول تدریس شد و ۴۰ سال، استاد بلامنازع درس خارج فقه و اصول و کلام در حوزه علمیه اصفهان بود.
آیت الله العظمی سیدمحمدباقر درچهای در ۲۸ ربیع الثانی سال ۱۳۴۲ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهر این عالم وارسته در مسیر ۲۰ کیلومتری زادگاهش تا تخت فولاد اصفهان به صورت سردست و پای پیاده و با حضور بسیار باشکوه و کم نظیر مردم قدر شناس تشییع و در تکیه کازرونی به خاک سپرده شد.