ثبت «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در یونسکو بسترساز فعالیتهای قانونمند و نتیجه بخش است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو ایران در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» در خانه مشروطیت اصفهان گفت: ثبت «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در یونسکو میتواند بستر مهمی را برای فعالیتهای قانونمند و نتیجهبخش فراهم کند.
اکبر یوسفی با بیان اینکه یکی از موضوعات حائز اهمیت برای یونسکو حفظ آثار ملموس و غیرملموس کشورهاست، افزود: ثبت ۵۴ کاروانسرا در یونسکو در مدت ۲ سال اخیر نشان از پیگیری مداوم و مستمر کمیسیون ملی یونسکوی ایران در ثبت آثار تاریخی است.
شهردار اصفهان نیز در این اجلاس گفت: حفظ بافت و آثار تاریخی تنها مربوط به نگهداری از آنها نیست، بلکه ضرورت دارد که این بافت مهیای زندگی شود و سرزندگی خود را حفظ کند.
علی قاسمزاده افزود: رد برخی از آثار تاریخی را فقط میتوان در کتابها پیدا کرد که لاین موضوع تاسف انگیز است، همچون عمارت نمکدان که اثری از آن در شهر نیست.
وی گفت: شعار اجلاس «شهر تاریخی شهر زندگی» است، بر این اساس با مروری بر آثار تاریخی شهر، آنها را به چند دسته تقسیم کردیم که قابل تعمیم به شهرهای دیگر است.
شهردار اصفهان افزود: دستهای از آثار تاریخی شهر اثرهای تخریب شدهای همانند حمام خسرو آقا است که از آنها نمادی بر جای گذاشته شده تا فراموش نشود.
وی، دسته دیگر را آثار فریز شده و دربسته دانست که منابع مالی برای احیای آنها نیست و بخش سوم را هم مربوط به آثار مرمت شده که جزو آثار موزهای شده و فقط از آنها بازدید میشود.
نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در خانه مشروطیت اصفهان با حضور شهرداران ۳۰ شهر تاریخی کشور به منظور بستری سازی برای تبادل تجربیات و تقویت همکاریها در زمینه حفاظت از بافتهای تاریخی و ارتقای ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی این شهرها برگزار شد.