نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بر ضرورت گسترش گفتمان امر به معروف و نهی از منکر و پیاده سازی آن در جامعه تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حمیدرضا حاجی بابایی در نشست هماندیشی هسته اندیشه ورز شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای حاکمیتی استان با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام گفت: حفظ نظام اسلامی و تقویت پیوند مردم با اصول و ارزشهای انقلاب، از مهمترین وظایف هر فرد در جامعه است. این امر نیازمند آن است که همگان در رفتار و کردار خود، به اصول اسلامی پایبند باشند و در جهت امر به معروف و نهی از منکر تلاش کنند.
او به ضرورت گسترش گفتمان امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: جریان معروف در دنیا با حرکتهای عمومی و جمعی شکل میگیرد و ما باید تفکرات بزرگ را به حرکت درآوریم تا جامعه را تحت تأثیر قرار دهیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه به ضرورت ایجاد حرکتهای عمومی در شهر و کشور اشاره و تأکید کرد: باید به شکلی مؤثر و همگانی، گفتمان امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه پیاده کنیم تا تأثیرات مثبتی بر زندگی مردم داشته باشد.
حاجی بابایی تصریح کرد: امر به معروف شامل دفاع از مظلوم و کمک به نیازمندان است. این امر باید در جامعه به شکل عملی پیاده شود و نهی از منکر باید به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
دبیر ستاد امر به معروف استان همدان هم در ادامه گفت: این نشست نخستین گام در راستای تقویت همکاریها و همفکریها میان دستگاههای مختلف است و مدیران ۱۲۲ دستگاه حاکمیتی به منظور تبادل نظر و ارائه راهکارهای مؤثر در این حوزه دعوت شدند.
میثم صابریون با اشاره به اهمیت فعالیت شوراهای امر به معروف، از مدیران خواست تا اهم اقداماتی که در حال انجام است را به ستاد اعلام کنند.
او گفت: بررسیها نشان داده است که برخی دستگاهها در تشخیص کارهای معروف دچار اختلال شدهاند و نیاز به بازنگری در این زمینه وجود دارد.
دبیر ستاد امر به معروف استان همدان همچنین از برگزاری جلسات با حضور نمایندگان ولی فقیه و مدیران دستگاهها خبر داد و تأکید کرد: در دو سال گذشته به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ جلسه برگزار شده است و در این جلسات، آموزشهای الزامی در زمینه امر به معروف برای تمامی دستگاهها مصوب شده است.
صابریون با انتقاد از عملکرد ستاد امر به معروف در سالهای اخیر، خواستار احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاهها شد و بر لزوم همدلی کارکنان و ارباب رجوعها به منظور ایجاد فضایی برای ترویج این امر تأکید کرد.
وی در ادامه به بروزرسانی احکام و شناسایی پنج معروف و پنج منکر به عنوان برنامه محوری هر دستگاه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷۰ دستگاه این اقدام را انجام دادهاند. همچنین، با هدف هماهنگی بهتر، دستگاهها به هشت کارگروه تقسیم شدهاند.
در پایان، مقرر شد که اندیشهورزی در راستای تقویت گفتمان امر به معروف و نهی از منکر در دستور کار قرار گیرد و جلسات مستمر برای این هدف برگزار شود و این جلسه به عنوان نخستین گام در مسیر تقویت این گفتمان و همکاریهای بیندستگاهی تلقی میشود.
در این نشست اعلام شد مردم می توانند از نرم افزار مطالبه گری هوشمندانه سوو، پیگیر مشکلات و معضلات دستگاههای اجرایی را اطلاع رسانی کنند.