وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه هم اندیشی با فعالان معدنی و صنعتی شهرستان طبس گفت: در بودجه امسال ردیف بودجه در بحث ایمنی معادن تعریف شده است و اخیرا در بازرسی از معادن زغال سنگ، برای ۷ معدن ناایمن درخواست تعطیلی ارسال شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه هم اندیشی با فعالان معدنی و صنعتی شهرستان طبس گفت : در چند محور، حادثه معدن طبس را دنبال کردیم که مهم ترین آن بحث ایمنی است.
احمد میدری افزود : در بودجه امسال ردیف بودجه در بحث ایمنی معادن تعریف شد و ایمنی معادن باید توسط بهره برداران مورد بررسی قرار بگیرد و کارکنان اداره کار ، بهداشت و ... باید نظارت داشته باشند.
وی گفت : از ۱۵ مهر ۶۷ معدن زغال سنگ کشور ارزیابی شده اند که درخواست تعطیلی ۷ معدن نا ایمن به مقامات قضایی ارسال شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر در طبقه بندی مشاغل و ضریبهای شغلی در معادن کشور گفت : از آنجایی که اقتصاد معادن زغال سنگ کشور به دلایل مختلف پر رونق نیست، اصلاح اقتصاد معدن در دستور کار است.
میدری گفت : امروز مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار در طبس افتتاح می شود و پیگیر رشد صنایع با ارزش افزوده بیشتر در طبس و سایر شهرهای معدنی هستیم.
وی همچنین از پیگیری در حوزه اقتصاد معدن و افزایش دستمزد کارگران و همچنین ایمنی معادن خبر داد و افزود: در سفر قبلی به این منطقه ، تبعیض ناروا در پرداخت دستمزد در معادن طبس را دیدم و یتیم شدن ۱۰۵ بچه جای بحث دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هم در این جلسه گفت: بین بخش خصوصی و دولتی در خراسان جنوبی همکاری های خوبی وجود دارد.
جعفری با اشاره به اینکه تنها نیمی از معادن استان فعال است گفت : با وجود اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر در معادن استان ، ارزش افزوده از بخش معدن تنها ۴ درصد است و درحال حاضر تنها هزینه برای معادن پرداخت می کنیم و به دلیل نبود فرآوری ، حوزه معادن برای استان سود چندانی ندارد.
اشرفی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان هم گزارشی از اقدامات انجام شده درخصوص حادثه معدنجو ارائه کرد.
وی برگزاری جلسات حضوری و غیرحضوری وزیر تعاون کار و رفاه احتماعی درخصوص ارائه خدمات مناسب به بازماندگان و مصدومین حادثه معدن ، پرداخت مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به هریک از بازماندگان و ۴۰ میلیون تومان به مصدومان حادثه توسط کارفرما را از این اقدامات عنوان کرد.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان گفت: با بررسی مشاغل سخت و زیان آور متوفیان و صدور آرای آن ها ، احکام مستمری بازماندگان توسط سازمان تامین اجتماعی صادر و از مهرماه به حساب خانواده ها واریز شده است.
اشرفی، بر اهتمام جدی کارفرما در ایجاد شرایط مناسب برای کارگران با پرداخت ماهانه مبلغ ۱۰ میلیون تومان بعنوان کمک هزینه درمان حادثه دیدگان و مبلغ ۵ میلیون تومان بعنوان ترمیم دستمزد به هر یک از بازماندگان وخانواده های آنان اشاره کرد.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان تعداد کارگاه های فعال استان را 13 هزار و 47 کارگاه اعلام کرد که 143 هزار و 600 نفر از کارگران آنها بیمه هستند.
اشرفی همچنین، تعداد واحدهای دارای طرح طبقه بندی مشاغل در استان را ۱۰۵ واحد در کارگاه های بالای ۵۰ نفر اعلام کردو گفت: درحوزه معادن ۹ واحد دارای طرح طبقه بندی است.
اشرفی در پایان هدف از برگزاری جلسه را تشریک مساعی در خصوص کمک به بهبود وضعیت معیشت کارگران معادن زغال سنگ عنوان کرد که پس از جمع بندی موضوعات مرتبط، اتخاذ تصمیم خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دوازدهم و ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی معادن کشور هم گفت : نگاه همه این است که با توانمندسازی بخش تولید، بخشی از مشکلات را رفع کنیم.
امیر توکلی رودی افزود : هدف ما حمایت از خراسان جنوبی و معادن این استان و کریدور اقتصادی شرق کشور است.
وی گفت : علی رغم اینکه دولت و مجلس اهتمام ویژه ای در رفع مشکلات تولید و کمک به معدن داران دارد ، اما در مقابل انتظار ویژه ای که وجود دارد رفع عدم تناسب شغلی است.
توکلی رودی افزود: در دنیای امروز منابع و نیروی انسانی بازوی توسعه و پیشرفت است و انتظار وزیر کار ، ساماندهی و طبقه بندی مشاغل و بهبود کیفیت معیشت خانواده های کارگران است.
در این جلسه همچنین فعالان بخش معدن و معدن داران درخواست های خود را مطرح کردند که افزایش درآمد کارکنان معدن، رونق اقتصاد معدن، افزایش ضریب ایمنی معادن، گسترش تکنولوژی در معادن و بروز رسانی آموزش ها از جمله آنها بود.