مدیر توسعه اقتصاد دانش بنیان منطقه آزاد ماکو گفت: این مجموعه برای تحقق سیاستهای بند۲ و ۱۱ اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد اقدامات زیادی در حوزه توسعه و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان و فناور انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، بهزاد حیدری افزود: در همین راستا به منظور تبدیل شرکتهای عادی مستقر در شهرکهای صنعتی منطقه، با همکاری کارگزار معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سمینار ترویجی آموزشی با عنوان “صفر تا صد فرآیند دانش بنیان” با حضور مدیران عامل واحدهای تولیدی و صنعتی منطقه برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه در این سمینار مدیران تولیدی با مزایای دانش بنیان شدن آشنا شده اضافه کرد: پس از بررسی حوزههای فعالیت شرکتها سه شرکت دارای پتانسیل دانش بنیانی توسط کارگزار معاونت علمی شناسایی و در مرحله اولیه اخذ مجوز دانش بنیان قرار گرفتند.
حیدری در ادامه با اشاره به برگزاری سمینار آموزشی اصول راه اندازی واحد تحقیق و توسعه (R&D) ویژه واحدهای سطح منطقه هدف از برگزاری این سمینار را توانمندسازی کارشناسان حوزه تحقیق و توسعه شرکتهای تولیدی و کمک به راه اندازی و ایجاد واحد R&D در این شرکتها عنوان کرد.
وی ادامه داد: با توجه به جدید بودن موضوع فوق و عدم وجود این واحد در اکثر شرکتهای تولیدی، بنابه برنامه ریزیها و تاکیدات اکید معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو، در راستای ایجاد واحد تحقیق و توسعه برای این تولیدی ها، راه اندازی تیم R&D درون سازمانی جهت مشاوره و کمک به واحدهای تولیدی در دستور کار این مدیریت قرار خواهد گرفت.
مدیر توسعه اقتصاد دانش بنیان منطقه آزاد ماکو در ادامه به برگزاری نخستین دوره آموزشی مدرسه کارآفرینی و کسب و کار منطقه آزاد ماکو با همکاری دانشگاههای منطقه و مراکز علمی مرتبط اشاره کرد و گفت: این سلسله کارگاههای آموزشی نیز در قالب یک مدرسه کارآفرینی با هدف آموزش و توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و علاقمندان این حوزه با مشارکت “شتابدهنده نوآفرینی تحول” در سالن کنفرانس منطقه آزاد ماکو به مدت ۴ روز با شرکت بیش از ۱۴۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه شام ۵ کارگاه آموزشی به هم پیوسته برگزار شد.
حیدری در پایان خاطرنشان ساخت: در آینده نزدیک به منظور تداوم آموزشهای حوزه کارآفرینی و استارتاپی در سطح دانشجویان منطقه اقدام به برگزاری دورههای آموزشی تخصصی راه اندازی کسب وکار نو پا با هدف ورود تخصصی به این حوزه برگزار خواهد شد.
همچنین با توجه به نیاز فناورانه واحدهای تولیدی به بازاریابی و بازارسازی محصولات خود به منظور کمک به بازاریابی و افزایش فروش این واحدها طبق برنامه ریزیهای انجام شده اقدام به برگزاری دوره آموزشی بازاریابی و ایجاد “شبکه بازار منطقه ای” در این منطقه با همکاری متخصصین حوزه بازاریابی خواهیم نمود.