متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با طرح ایجاد ارزش افزوده از جلبک دریایی خلیج فارس، شش نوع محصول بهداشتی را با استفاده از ظرفیت صیادان محلی و به کارگیری توان بومی منطقهای سواحل خلیج فارس تولید کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از طرح ایجاد ارزش افزوده از جلبک بومی خلیج فارس در مناطق کم برخوردار حمایت میکند.
با حمایت برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به میزان ۳۳ میلیارد ریال، زمینه برای توسعه فناوری و خلق ارزش افزوده از جلبک بومی خلیج فارس در مناطق کمتر برخوردار فراهم شده است.
حمایت از تولید محصولات دانش بنیان و فناورانه دریا محور با توجه به اهمیت اقتصاد دریا پایه، ایجاد زیرساخت تولید محصولات دانشبنیان در مناطق محروم و همچنین بهرهگیری از ظرفیت بومی و ایجاد اشتغال پایدار برای ساکنین این مناطق از اولویتهای برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است.
طرح ایجاد ارزش افزوده از جلبک دریایی خلیج فارس در واقع تبدیل جلبک دریایی به شش نوع محصول بهداشتی است که با استفاده از ظرفیت صیادان محلی و به کارگیری توان بومی منطقهای سواحل خلیج فارس انجام می شود.
متخصصان یک شرکت فناوری در گام اول، تکثیر و پرورش جلبک خلیج فارس در دو بخش تک سلولی و پرسلولی و در گام دوم، فرآوری جلبک برای خلق ثروت بر پایه زیست بوم جلبکهای خلیج فارس را به عنوان هدف خود قرار داده است.
این شرکت دانش بنیان با استفاده از جلبک دریایی و قاعده سازی خاص و بهینه شده خود از طرفی زمینه اشتغال غیر مستقیم بیش از ۸۰ صیاد محلی را فراهم کرده که یکی از دغدغه اصلی این برنامه ملی به منظور ایجاد اشتغال پایدار و مبتنی بر نوآوری و فناوری در مناطق محروم استان هرمزگان است و از طرف دیگر باعث ایجاد ارزش افزوده فراوان برای یک محصول دریایی و بهبود خواص آن شده است.
در بحث اشتغال زایی مستقیم نیز، این واحد در فرایند تولید و توزیع خود ۱۲ اشتغال مستقیم و ۲۱ اشتغال پاره وقت را ایجاد میکند.
کل ارزش سرمایه گذاری این طرح بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال بوده که سهم حمایت معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش بنیان از این طرح دانش بنیان ۳۳ میلیارد ریال و به جهت تکمیل و راه اندازی صددرصدی آن بوده است.