رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان از برگزاری المپیاد ترکیبیات به عنوان فضایی مشترک بین ریاضیات و کامپیوتر خبر داد و بر اهمیت این رویداد در ارتقاء جایگاه علمی ایران در سطح بینالمللی تأکید کرد.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان افزود: همیشه در ذهن بچههای باشگاه دانشپژوهان جوان این فکر وجود داشت کهای کاش میشد ما یک المپیاد داشته باشیم که مختص ایران باشد و بقیه کشورها مجری قوانینی باشند که ما تعیین میکنیم. تا چهار سال پیش، تعدادی از مدالآوران ایران به صورت آزمایشی اولین دوره ترکیبیات را در خود ایران برگزار کردند.
وی گفت: ایران در ۵ دوره المپیاد جهانی، میزبان کشورهای دیگر جهان بوده است. ۲ دوره المپیاد فیزیک، ۱ دوره از المپیاد نجوم، ۱ دوره از المپیاد زیستشناسی و ۱ دوره از المپیاد کامپیوتر به میزبانی کشور ایران برگزار شده است. اما تمام این میزبانیها با نظارت دیگر افراد از کمیته جهانی صورت گرفته است.
حسینی افزود: این رویداد به ما این امکان را داد که تجربهای جدید را در زمینه برگزاری المپیادها کسب کنیم و به تدریج به سمت برگزاری رسمی آن پیش برویم. میزبانی از چنین رویدادهایی تأثیر زیادی در فضای رسانهای دارد و به ویژه در بین نخبگان، تعدیلی نسبت به فضای واقعی ایران ایجاد میکند. این موضوع میتواند به نخبگان دیگر کشورها نشان دهد که ایران نیز در زمینههای علمی و آموزشی فعال است و توانایی برگزاری رویدادهای بینالمللی را دارد.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان گفت: در حال حاضر کشورهای مختلفی در این المپیاد شرکت کردهاند و ما امیدواریم که با ادامه این روند، تعداد کشورها و شرکتکنندگان افزایش یابد. این موضوع به ما کمک میکند تا در سطح بینالمللی شناختهتر شویم و ارتباطات علمی خود را گسترش دهیم.
وی افزود: ما بهدنبال این هستیم که این المپیاد به یک رویداد معتبر و شناختهشده در سطح جهانی تبدیل شود و بتوانیم به دانشآموزان ایرانی این فرصت را بدهیم که با نخبگان دیگر کشورها رقابت کنند و از تجربیات آنها بهرهمند شوند. این امر نه تنها به ارتقاء سطح علمی دانشآموزان کمک میکند، بلکه به تقویت جایگاه ایران در عرصههای علمی و آموزشی نیز میانجامد.
حسینی گفت:چهارمین دوره المپیاد بینالمللی ترکیبیات (کامپیوتر و ریاضی) ایران با حضور ۳ هزار نفر از ۶۵ کشور جهان ۱۰ و ۱۱ آبان به صورت برخط برگزار میشود.