سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، گفت: حجم بارش در کشور ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است که فقط ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آن در دسترس و ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آن با تبخیر و گذر از مرزها، خارج میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بیش از ۴۰۰ شهر و ۸ هزار روستای کشور در معرض خطر سیل است و این از دغدغههای سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است.
وحید، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور: در کشور هشت میلیون هکتار مناطق بحرانی است، ۲۵ میلیون هکتار هم حوضههای مرزی است که باید به مناطق بحرانی توجه بیشتر و ویژهای کنیم، تقریبا از دهه ۳۰ تا الان تعداد ۷۳۲۲ مورد سیل داشتیم.
چالش بعدی این سازمان، مدیریت تنها یک چهارم منابع بارشی در کشور است.
وحید: حجم بارش کشور ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است، آبی که در دسترس است یا میتوان مدیریت اش کرد حدود ۱۰۰ میلیارد متر مکعب است، یکی از کارکردهای اساسی که جلوگیری میکند از تبخیر، پوشش گیاهی است یعنی اگر اجرای طرحهای آبخیزداری، جنگلداری، مرتعداری و احیای سرزمین را در ابعاد مختلف انجام بدهیم قاعدتا بخش زیادی از این تبخیر مدیریت میشود.
هدایت درست منابع آبی میتواند در کنار احیای مراتع، بخش مهمی از منابع آبی حاصل از بارشها را حفظ کند.
به گفته سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اگر ۱۰ درصد این تبخیر و تعرق را بتوان مدیریت کرد حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب است و ۵ درصدش را مدیریت کنیم حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب میشود که در سرانه آب کشور عدد بالایی است.
آقای وحید با اشاره به موضوع پنجره واحد، معتقد است زیرساختها در بعضی از دستگاهها آماده نیست.
وحید: برخی از دستگاهها هنوز زیرساختهایی که لازم است در این زمینه که باید نقشههای شان را ارسال و اعلام بکنند را ندارندچند دستگاهی بیشتر نیستند مثلا دهداریها و شهرداریها آن زیرساختی که لازم بوده برای اینکه به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین وصل بشوند هنوز این اتفاق نیفتاده و نقصهایی در این زمینه دارند.
این بخشی از فرصتهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است که با احیای زیرساختها و انجام ماموریتهای محوله میتواند مشکلات حوضههای آب، سیل و مراتع را حل کند.