نخستین رویداد بین المللی فارماکوژنتیک ۱۶ وتا ۱۸ آبان در تهران برگزار میشود.
فارماکوژنتیک (Pharmacogenomics) رشتهای از علم پزشکی است و به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه ترکیب ژنتیکی یک فرد ممکن است بر نحوه پردازش داروهای خاص توسط بدن وی تأثیر بگذارد. این شاخه شامل آزمایش ژنتیکی است که به دنبال تغییرات در ژنهای خاص است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیر علمی رویداد بین المللی فارماکوژنتیک با اعلام این خبر گفت: پزشکی شخصی و هوش مصنوعی، ژنومیک انتخاب داروی NGS، شیمی درمانی اپی ژنتیک و سیگنال دهی سرطان بیوانفورماتیک از مهمترین محورهای سخنرانی متخصصان داخلی و خارجی در این رویداد علمی است.
دکتر بیگلری افزود: این رویداد سه روزه با حضور متخصصان و دانشمندانی از داخل و خارج کشور برگزار میشود و جدیدترین نتایج حاصل از تحقیقات «فارماکوژنتیک» یا «مطالعه داروها و ژنوتیپ افراد و بررسی اثر متقابل داروهای یکسان بر افراد مختلف» بررسی و بیان میشود.
مدیرعامل بنیاد فرهود هم با اشاره به حمایت ستاد اقتصاد دانش بنیان و سلامت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این رویداد علمی، گفت: ایران سرآمد حوزه ژنتیک در منطقه است به طوریکه بیماران خارجی از کشورهای همسایه به کشورمان میآیند و دوره تشخیص بیماری بر اساس ژنتیک خود را انجام میدهند.
پروفسور فرهود، پدر علم ژنتیک در ایران با اشاره به اینکه هزینههای اعمال ژنتیکی در کشورهای اروپایی و آمریکا تا ۱۵ برابر خدمات ارائه شده در ایران است، گفت: علاوه بر تشخصیص بیماریهایی همچون سرطان و ... از طریق ژنوم هر فرد، نیاز است شرکتهای دانش بنیان با ورود به حوزه داروسازی سرطان، به درمان بیماران بر اساس جدیدترین روشهای تشخیصی ژنتیکی که انجام میدهیم، کمک کنند.