مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور گفت: دو جشنواره بین المللی، «علم و بیان» و «آجوکا» در لاهور پاکستان، بین ایران و پاکستان و برخی از کشورها برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصغر مسعودی وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور مرکز ایالت پنجاب پاکستان گفت: لاهور از شهرهای بسیار فرهنگی و علمی پاکستان است. لاهور قلب فرهنگی شبه قاره است و بیش از ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد و مرکز ایالت پنجاب است و نیمی از جمعیت ۲۵۰ میلیون نفری پاکستان را در خود جای داده است.
مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور گفت: بزرگترین جمعیت پاکستان در ایالت پنجاب است و ۱۲۷ میلیون جمعیت دارد و حدود ۲۵ درصد شیعه و بقیه اهل سنت هستند. اقلیتهای مسیحی و سیکها هم در پاکستان هستند.
مسعودی افزود: لاهور شهر علم و فرهنگ و ادب و دارای مکانها و ابنیههای تاریخی است. بسیاری از ابنیههای تاریخی آن رنگ و بوی ایران دارد. در قلعه لاهور و مسجد پادشاهی لاهور و مساجد لاهور، اشعار فارسی موج میزند و پیوند عمیقی بین ملت ایران و ملت پاکستان و کشور پاکستان و کشور ایران وجود دارد.
وی گفت: نخستین کشوری که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت، ایران بود و نخستین کشوری که انقلاب اسلامی را تبریک گفت پاکستان بود و پیوند عمیقی بین دو ملت ایران و پاکستان وجود دارد و این پیوند، پیوند تاریخی، تمدنی، فرهنگی و دینی است.
مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور افزود: ما ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و پاکستان داریم و این مرز مشترک میتواند پیشرفت، علم و رفاه و ارتباطات عمیق بین ایران و پاکستان را ایجاد کند و امیدواریم با توسعه و رفاه شهرهای مرزی ایران و پاکستان این مسیر تحقق پیدا کند.
مسعودی گفت: زبان فارسی، زبان علم، فرهنگ، ادب و زبان عرفان است؛ نخستین کتاب عرفانی که به زبان فارسی در قرن پنجم نوشته شده است نوشته علی بن عثمان هُجویری است وی کتابی را با عنوان کشف المحجوب به زبان فارسی نوشته است. اقبال لاهوری نگاهی اسلامی و قرآنی داشته است و راه مسلمان زیستن را اطاعت از قرآن و امت واحده میداند.
وابسته فرهنگی ایران در لاهور افزود: در پاکستان کلاسهای زبان فارسی را در سطح گسترده، هم در حوزههای علمیه و هم در دانشگاهها و اتاقهای ایران شناسی و کرسیهای زبان فارسی گسترش داده ایم.
مسعودی گفت: از کارهای بسیار مهم در زمینه زبان فارسی، ارتباط ما با یکی از مراکز علمی و دینی با عنوان جامعه عروه الوثقی است و به ۱۰۰۰ نفر از سراسر پاکستان که در لاهور حضور دارند؛ آموزش زبان فارسی بدهیم و در حوزه آموزش زبان فارسی، باعث تحول بزرگی در پاکستان میشود.
وی افزود: مسابقات قرآن در ایالت پنجاب و شهر لاهور در حال برگزاری است و اختتامیه آن در آبان برگزار میشود.
وابسته فرهنگی ایران در لاهور گفت: دو جشنواره بزرگ بین المللی، «علم و بیان» و «آجوکا» در لاهور پاکستان داریم و بین ایران و برخی کشورها و پاکستان برگزار میشود. ما هم اکنون مسابقات قرآن داریم و بیش از ۵۰۰ نفر در این مسابقات شرکت میکنند و اخیرا جشنواره و نشست شعر ادبی در حمایت از مظلومان فلسطین و به مناسبت شهدای راه قدس شهید سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه برگزار کردیم و اخیرا کنفرانسی در حمایت از مظلومان غزه و شهادت یحیی سنوار برگزار کردیم.
مسعودی افزود: ما به مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی، کنفرانسهای مختلفی در حمایت از غزه داشتیم؛ در شهادت سید حسن نصرالله، کنفرانسهای مختلفی داشتیم و مناسبتهایی با عنوان همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان، کنفرانسهای مختلفی داشتیم و طی چهار ماه گذشته بیش از ۲۰ کنفرانس و حضور گسترده در مراسم داشتیم.
وی گفت: حضور خانه فرهنگ ایران در لاهور و پاکستان بسیار گسترده است، چون خانه فرهنگ ایران در لاهور سابقه ۶۸ ساله دارد و نخستین رئیس خانه فرهنگ فردی پاکستانی به نام صوفی غلام تبسم، شاعر بوده و به زبان فارسی شعر گفته است و پایه گذار خانه فرهنگ در لاهور میباشد.
مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور افزود: بین لاهور و شهرهای مشهد، اصفهان و آمل خواهرخواندگی وجود دارد و قرار است بین باغ شالیمار که یکی از باغهای بسیار زیبا و بزرگ است که به همت سلاطین ایرانی زمانی که در هند و پاکستان بودند سبک و سیاق آن ساخته شده است قرار است بین باغ شالیمار و باغهای ایران به ویژه باغ ارم شیراز خواهر خواندگی ایجاد شود. این خواهر خوانندگی باعث توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی بین شهرهای مختلف میشود و زمینه را برای معرفی و ارتباطات بیشتر آن شهر و حضور شهرداران و مسئولان آن شهرها فراهم میکند و تفاهم نامههای مختلفی بین دانشگاههای ایران و دانشگاه لاهور و دانشگاههای استان پنجاب و پاکستان وجود دارد و این تفاهم نامهها در تبادل استاد و دانشجو و تبادل هیئتهای علمی و برای تقویت کارهای پژوهشی و انتشاراتی، میتواند موثر باشد.