استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت تدوین و تحقق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی بهرام سرمست در جلسه ستاد استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه بر اساس آمار از اهداف اصلی برنامه دور افتاده ایم و بسیاری از مسائل باعث کاهش جمعیت استان شده است گفت: باید برنامهای داشته باشیم که هر دستگاه بصورت انتقادی و آسیب شناسی لازم، برنامه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه آمار در مرحله اول باید قابل اتکا باشد تا در مقابل ارقام منفعل نباشیم افزود: باید برای اقدام و عمل از خروجی این آمار استفاده کنیم و دستگاههای مسئول باید اقدامات خود را تبیین کنند؛ همچنین برنامههای حمایتی باید در جهت حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بنحو احسن، پیگیری شود تا شاهد افزایش جمعیت در استان باشیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: مقابله با آسیبهای جدی طلاق و خشونت، قطع ارتباط، بحث های اقتصادی و فرهنگی اجتماعی اگر در ریل مناسب حرکت نکند در بحث فرزند آوری و جوانی جمعیت دچار مشکل خواهیم شد.
زهرا کوهی با اشاره به اینکه استان ما جزو پنج استان پیر کشور است و در بحث فرزند آوری وضعیت خوبی نداریم افزود: امروزه با بحران جمعیت مواجهیم و نرخ باروری ۱/۴۳ است که این نرخ پایین، در بسیاری از شهرستانها مشهود است.
وی اظهار کرد: دو رویداد جایزه جوانی جمعیت در دو سال گذشته برگزار شد تا از دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد که در این زمینه فعال هستند قدردانی شد.
کوهی، تصریح کرد: باید مردم با حاکمیت در جهت فرزند آوری و جوانی جمعیت همسو باشند تا بحرانهای پیشرو کاسته شود، همچنین شبکه سازی و توانمند سازی این بخش با حضور مسئولان استانی انجام شده است.
ایمانی، مدیر کل ثبت احوال استان هم گفت: بر اساس آمار وقایع حیاتی، شاخصهای عمومی جمعیتی استان و براساس نتایج سرشماری تا پایان سال ۹۵ رتبه ۶ کشوری داشتیم و در این سال ۶۹ هزار تولد ثبت شده است.
وی با بیان اینکه جمعیت استان در حال حاضر ۴ میلیون ۱۵۰ هزار نفراست افزود: ۷۲ درصد جمعیت استان در مناطق شهری و ۲۸ درصد در روستاها هستند و میانگین سنی حال حاضر ۳۲ سال است.
وی اظهار کرد: در شش ماهه گذشته، شیب تولد روند کاهشی داشته است و ۷/۶ درصد کاهش جمعیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته اتفاق افتاده است.