در دیدار سرکنسول جمهوری ترکیه با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو،به دنبال برگزاری هفتمین نشست استانداران استانهای مرزی ایران و ترکیه، گامهای بلندی برای همکاری در زمینههای اقتصادی، لجستیک ریلی، تبادلات مرزی و رفع مشکلات مرز بازرگان و گوربلاغ بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جنت آکبال سرکنسول جدبد جمهوری ترکیه در ارومیه در دیدار با حسین گروسی از اعلام آمادگی ترکیه برای حل معضل تردد و مشکلات مرز گوربلاغ خبر داد و گفت: یکی از محورهای توسعهای منطقه آزاد ماکو لجستیک بوده که با پیگیریهای انجام گرفته در سطح ملی، تصویب پروژه اتصال ریلی ایران -ترکیه از مسیر منطقه آزاد ماکو و چشمه ثریا به عنوان چهار طرح اولویت دار کشور در شورای امنیت ملی تصویب شد و براساس آن مرز چشمه ثریا به عنوان مرز ریلی اتصال ایران – ترکیه، جزو برنامههای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ایران و ترکیه قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو بیان داشت: ماکو ظرفیتی برای تبادلات مرزی و همکاریهای اقتصادی است که با توجه به قوانین مخصوص مناطق آزاد، زمینه گسترش همکاریها در حوزههای مختلف فراهم است.
حسین گروسی نیز در این دیدار گفت: برگزاری اجلاس بین المللی نقش دیپلماسی فرهنگی در توسعه اقتصادی منطقه آزاد ماکو با حضور سفرای کشورهای عضو اکو در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما گامی برای ایجاد یک گفتمان مشترک بین کشورهای اکو برای گسترش همکاریهای اقتصادی و فرهنگی خواهد بود.
وی از تلاش این سازمان برای تقویت رقابت پذیری واگذاری عادلانه فرصتها خبرداد و گفت: پروژه احداث بزرگترین باغ پسته و گردوی خاورمیانه در این منطقه، پایلوتی برای یک کار اقتصادی در حوزه کشاورزی است.
رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد ماکو تاکید کرد: ما معتقدیم تولید اقتصادی و انبوه بدون زنجیره، نتیجه چندانی نخواهد داشت از این رو سرمایهگذاری در زمینه ایجاد و توسعه زنجیره تولید از مزرعه تا سفره در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
گروسی ادامه داد: سرمایه گذاری بزرگ و صنعتی همچون طرح عظیم گاوداری شیری ۱۰ هزار رأسی شرکت ارس دام آرشام انجام شده و تولید ماهیهای خاویاری، شاه میگو و آبزیان با استفاده از ظرفیت رودخانه ارس که با اتمام این طرح توسط شرکت طلا خاویار ارس، منطقه آزاد ماکو به هاب پرورش ماهیهای خاویاری تبدیل میشود.