معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه در استان ۳۹۶ تُن گوشت شتر مرغ تولید و وارد بازار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مهدی شکاری در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه پرورش شترمرغ، یکی از صنایع پرسود و اشتغال آفرین به شمار میرود، گفت: این سازمان با پرداخت تسهیلات و واگذاری زمین برای احداث واحدهای جدید از متقاضیان حمایت میکند.
وی افزود: در استان ۲۰ واحد پرورش شتر مرغ با ظرفیت اسمی چهار هزارو ۱۸۷ قطعه وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: از ظرفیت چهار هزارو ۱۸۷ قطعه، ۲۲۷ قطعه دام مولد و سه هزارو ۹۶۰ قطعه پرواری است.
شکاری اضافه کرد: بیشتر واحدهای پرورش شتر مرغ در اسفراین، جاجرم و شیروان فعال است.
شکاری همچنین گفت: پرورش دهندگان برای تا مین و دریافت نهادها (گنجاله سویا، ذرت و جو) درخواست خود را در سامانه بازرگام ثبت کنند.
یک قطعه شترمرغ که به مرحله تولید میرسد از اسفندماه تخم گذاری آن شروع و حدود شش تا هفت ماهی طول میکشد که یک قطعه شترمرغ ۱۰۰ تا ۸۰ تخم میگذارد که معمولا ۵۰ درصد آن بدون نطفه است و ۵۰ درصد آن باقی میماند که اگر آنها را در داخل دستگاه بگذاریم ممکن است ۱۰ درصد سقط و عفونی شوند و از بین بروند در نتیجه از این تعداد ۳۰ تخم باقی میماند که به مرحله جوجه میرسد که شش تا هفت ماه طول میکشد تا جوجهها پروار شوند.
طی شش ماه هر جوجه فقط ۳۱۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم خوراک میخورد و حداقل هرکدام ۱۰۰ کیلوگرم وزن میگیرد و گوشت تولیدی هر کدام ۴۵ تا ۴۰ کیلوگرم گوشتی خالص و بدون استخوان و چربی است.