مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: پیش بینی میشود که بتوانیم از بازیافت انرژی در ایستگاههای تقویت فشار گاز، دو هزار مگاوات برق تولید کنیم.
رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: یکی از نوآوریهایی که در دی یا بهمن امسال به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد، مربوط به حل مشکلات فناوری در طرحهای ذخیره سازی گاز است.
وی تشریح کرد: کمپرسورهایی که در صنعت گاز استفاده میشوند، با فشار ۱۰۰ بار هستند؛ در حالی که برای ذخیره سازی به کمپرسورهایی با فشار ۳۴۰ و ۳۵۰ بار نیاز داریم.
نوشادی ادامه داد: یکی از مجموعههای صنعتی داخل کشور اقدام کرده و این کمپرسورهای مورد نیاز، اکنون طراحی شده است. در مرحله ساخت پایانی آنها قرار داریم و امیدواریم که در سه تا چهار ماه آینده بتوانیم این کمپرسورهای با فشار ۳۴۰ و ۳۵۰ بار را به صنعت گاز تقدیم کنیم.
وی اظهار کرد: داخلی سازی این کمپرسورها میتواند اجرای طرحهای ذخیره سازی زیرزمینی گاز را از واردات بی نیاز کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره بازیافت انرژی از ایستگاههای تقویت فشار گاز نیز بیان کرد: تقریبا ۱۰۰ ایستگاه تقویت فشار گاز در کشور داریم که مصرف بهینه در دستور کار آنها نبوده است.
وی افزود: بی توجهی به مصرف بهینه یک اشکال اساسی در همه بخشهای کشور است و صنعت گاز نیز که ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز کشور را توزیع میکند، وظیفه دارد که بیشتر به این مسئله توجه داشته باشد.
نوشادی بیان کرد: در صنعت گاز، تمرکز ما بر ایستگاههای تقویت فشار و در مرحله بعد، پالایشگاههای گاز است که انرژی خروجی توربینهای آنها را به برق تبدیل کنیم.
وی تأکید کرد: پیش بینی میشود که بتوانیم حدود دو هزار مگاوات برق از این محل تولید کنیم که معادل ظرفیت دو نیروگاه اتمی به اندازه نیروگاه اتمی بوشهر است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: انتقال گاز بدون مصرف انرژی امکان ندارد و برخی از مصارف در این حوزه اجتناب ناپذیر است و نمیتوان به آن اتلاف انرژی گفت، اما برای کاهش اتلاف در مراکز تقویت فشار گاز، طراحیهای لازم را انجام داده ایم، شرح کار تهیه شده و در حال انجام مراحل مناقصه و دریافت مجوزهای لازم هستیم.