وزیر میراث فرهنگی-صنایع دستی و گردشگری بر تامین امنیت شغلی هنرمندان صنایع دستی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، وزیر میراث فرهنگی- صنایع دستی و گردشگری در جمع هنرمندان و سفالگران شهر لالجین گفت: بزرگترین اسطورههای دینی، فلسفی و تاریخی، میراث همه دورههای تاریخ و تمدن ایران زمین و هنرهای زیبایی مانند سفال لالجین یکجا در استان همدان جمع شده است.
او ایجاد امنیت شغلی برای هنرمندان رشتههای مختلف صنایع دستی با فراهم کردن شرایط بیمه آنها، ایجاد بازار مناسب برای تولیدات و رفع موانع صادرات را از برنامههای مهم وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان و تصریح کرد در این زمینه به دنبال تشکیل میز تخصصی صنایع دستی هستیم.
حمید ملا نوری استاندار همدان هم با اشاره به توانمندیهای زیرساختی استان برای توسعه گردشگری گفت: صنعت گردشگری کم آب بر، اشتغالزا و درآمد زاست و در زمینه زیست محیطی هم کمترین مشکلات را ایجاد میکند و به همین علت اولویت مهم برنامههای ما در استان است.
فتح اله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی هم کمبود خاک رس و خاک سفید را از مشکلات هنرمندان سفالگر لالجینی بیان کرد و گفت: شرکتهای تامین کننده خاک سفید به علت منافع صادراتی، نیاز هنرمندان این منطقه را با تاخیر و یا هزینه هلی بالا تامین میکنند که وزارت میراث فرهنگی باید برای حل این مشکل اقدام کند.
شهردار لالجین هم با اشاره به وجود بیش از ۴۰۰ فروشگاه صنایع دستی و سفال و اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم و تولید ۵ هزار نوع محصول صنایع دستی در شهر لالجین گفت: این شهر، شهر بدون بیکار در استان است و برای افراد جویای کار از دیگر مناطق استان هم شغل ایجاد کرده است.
موسوی از طراحی ایجاد بازار سنتی صنایع دستی و سفال در ورودی شهر لالجین با ۱۲ هکتار مساحت خبر داد و از وزیر میراث فرهنگی خواست با فراهم کردن شرایط حضور و اقامت گردشگران در این شهر، شاخصهای جهانی بودن لالجین را در موضوع گردشگری افزایش دهند.
هنرمندان و سفالگران لالجین هم در این نشست نبود زیرساختهای گردشگری، تکمیل نشدن موزه سفال لالجین، پرداخت حق بیمه هنرمندان به صورت تعرفه آزاد تمرکز کارگاههای سفال فقط در شهر لالجین و ایجاد کارگروه ویژه زیر نظر میراث فرهنگی و صنایع دستی برای حل مشکلات سفالگران را از مشکلات و خواستههای خود بیان کردند.