طرح ملی یاس با هدف یشگیری از آسیبهای اجتماعی و ترویج فرهنگ خود امدادی در استان خوزستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر کل هماهنگی و ارتباطات فرهنگی کمیته امداد امام خمینی کشور در مراسم آغاز بکار این طرح در استان گفت: طرح یاس اقدام مشترک کمیته امداد امام خمینی و جمعیت هلال احمر کشور میباشد که از سال ۱۳۹۹ به منظور ارایه آموزش به دختران رده سنی ۲۰ الی ۴۰ سال مورد حمایت کمیته امداد در مورد شیوههای مواجهه با بحران و بلایای طبیعی آغاز شد. افراد فعال در طرح یاس در فرایند توانمند سازی، در صورت بروز بحران میتوانند، در مرحله نخست خود، مرحله دوم خانواده و در مرحله سوم اعضای محلهشان را از بحران نجات دهند.
حسین رجبی با اشاره به اینکه دختران تحت حمایت در قالب طرح یاس، با هدایت کارشناسان، مشاوران و مربیان گامهای بلند در توانمندسازی و مهارتآموزی به کار میگیرند، افزود: با اجرای طرح یاس (یاران آسیب ستیز) با همکاری کمیته امداد و سازمان هلال احمر ۳۷ هزار دختر مددجو در سراسر کشور توانمند شده اند.
وی ادامه داد: ارتقای عزت نفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی در بین مخاطبین و نهایتا توانمند سازی رفتاری، ارتباطی و فرهنگی مددجویان و حضور مخاطبین در عرصههای اجتماعی و مشارکت در فعالیتهای مهمترین رویکرد این طرح میباشد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خوزستان نیز در این مراسم عنوان کرد:در مرحله جدید طرح یاس که از امروز به صورت آزمایشی در استان آغاز میشود، ابتدا فراخوان شرکت در فرصت شغلی برای دختران خانوارهای زیر پوشش اعلام و توسط مددکاران، مشاوران و کارشناسان فرهنگی ثبت نام شدند.
جمال شیبه با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۵۴ خانه هلال در سطح استان فعال بوده و تعداد ۲۷۰ نفر به عنوان اعضاء مدیریتی این مجموعه فعالیت دارند، ادامه داد: از ابتدای طرح ملی یاس در سال ۱۳۹۹ تا کنون تعداد ۶ هزار و ۶۸۴ نفر از دختران مددجو کمیته امداد (۲۰ الی ۴۰ سال) شناسایی و به جمعیت هلال احمر معرفی و به عنوان داوطلب آن سازمان از آموزشهای لازم بهرهمند گردیده و به عنوان عضو طرح یاس مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همچنین از بین ۶ هزار و ۶۸۴ نفر شرکت کننده در طرح یاس پس از اعلام فراخوان تعداد ۲۰۰ نفر شناسایی و اشتغال به عنوان پشتیبان تلفنی (دور کاری) موسسات با حقوق و مزایای مکفی معرفی شدند.