سرپرست صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویانی که توان پرداخت شهریه را ندارند میتوانند تا سقف ۲۷۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، علی رضایی پناه با بیان اینکه اغلب دانشجویان دانشگاه آزاد توان پرداخت تمامی شهریه دانشگاه آزاد را ندارند، افزود: دانشجویان برای پرداخت شهریه نیاز به تسهیلات قرض الحسنه با اقساط بلند مدت دارند.
سرپرست اداره کل تسهیلات اعتباری - بانکداری دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق رفاه دانشجویی دو وزارتخانه "بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" و وزارت "علوم، تحقیقات و فناوری" علاوه بر تسهیلات مختلف برای دانشجویان دانشگاههای دولتی تنها وام شهریه را به دانشجویان دانشگاه آزاد پرداخت میکند.
علی رضایی پناه به منابع دیگر اعتباری و بانکی برای پرداخت شهریه اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از طریق تعاملات مختلفی که با بانکهای عامل دارد تسهیلات کوتاه مدت ۱۲ ماهه، میان مدت ۲۴ ماهه و بلند مدت ۶۰ ماهه بصورت قرض الحسنه پرداخت میکند.
وی با اشاره به افزایش شهریه رشتههای علوم پزشکی ۱۴۰۳ گفت: دانشجویانی که توان پرداخت شهریه ۹۰ میلیونی را ندارند میتوانند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان از بانک قرض الحسنه مهر ایران وام دریافت کنند.
سرپرست اداره کل تسهیلات اعتباری - بانکداری دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی به سازوکار درخواست وام از سامانه دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: پس از دریافت اعتبارات دولتی بخشنامهای به مراکز آموزشی این دانشگاه اعلام میشود تا دانشجویان برای درخواست وام به سامانههای آموزشی مراجعه کنند.
وی با اشاره به توافقات انجام شده با بانک های عامل افزود: بانک مهر ایران وام بلندمدت ۴۸ ماهه با بهره ی ۴ درصد، بانک ملی تا سقف ۴۰ میلیون تومان با مدت بازپرداخت ۶۰ ماهه و بانک رسالت تا سقف ۳۰ میلیون تومان در مدت ۳۶ ماهه توافق شده است.
سرپرست صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که در سامانههای دو وزارتخانه بهداشت و علوم درخواست وام میکنند ، پس از تایید به آنها وام پرداخت میشود تا پشتوانه شهریه آنها شود.
وی گفت: هر ساله دولت اعتباراتی را از محل بودجه عمومی پس از تصویب مجلس به صندوق دو وزارتخانه برای دانشجویان تخصیص میدهد و به طبع آن بخشی از این بودجه هم به دانشجویان دانشگاه آزاد اختصاص مییابد.
سرپرست صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از دولت انتظار داریم بین جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد و میزان اعتبارات تخصیصی از طرف دو وزارتخانه متناسب سازی کند.
رضایی پناه گفت: در حال حاضر اعتباراتی که از طرف صندوق این دو وزارتخانه به دانشگاه آزاد تخصیص مییابد ، کفاف تقاضای وام و شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد را نمیدهد.
وی با اشاره به محدودیت تسهیلات تخصیص یافته این دو وزارتخانه از بودجه عمومی کشور به دانشگاه آزاد افزود: در دو سال گذشته تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ میزان اعتبار تخصیص یافته از طرف وزارت بهداشت ۱۸ میلیارد تومان و از طرف وزارت علوم ۹۷ میلیارد تومان بوده است.