استاندار مازندران: از زبان هنر برای معرفی جایگاه دینی، فرهنگی و هنری مازندران استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران در نشست هم اندیشی و برنامه ریزی برای بزرگداشت روز مازندران مصادف با ۱۴ آبان برلزوم استفاده از زبان هنر برای معرفی جایگاه دینی، فرهنگی و هنری مازندرانیها تاکید کرد و گفت: یادواره طالب آملی، یادواره سلمان هراتی، بزرگداشت روز مازندران در روستای صالحان نور و ادای احترام به مقام شامخ بنیانگذار نهضت و قیام علویان «امامزاده سلطان محمد کیا» و ... از جمله برنامههایی است که برای ۱۴ آبان تدارک دیده شد.
یوسف نوری با بیان اینکه برای بزرگداشت این مناسبت تاریخی باید به مفاهیم و معنا و به نمادها بپردازیم، افزود: بخش عمدهای از فعالیتهایی که در سالهای گذشته انجام شد شایسته تحسین بوده، اما برخی از فعالیتها کلیشهای بود، درصورتیکه فعالیتهای متناسب با روز بزرگداشت مازندران باید چیستی و چرایی پذیرش حکومت تشیع از سوی مازندرانیها در فعالیتها تبیین شود.
نوری تصریح کرد: نامگذاری روز ۱۴ آبان به نام روز مازندران بر اساس یک اتفاق به یاد ماندنی محقق شده که شایسته است این تاریخ پر از شکوه و افتخار که مردمان صالحان در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای حکومت شیعی را بنیان نهادند، برای هموطنان شریف ایران اسلامی معرفی شود.
وی تاکید کرد: تلاش شود گستردگی جغرافیایی در برنامههای گرامیداشت روز مازندران مورد توجه قرار گیرد.
استاندار مازندران با اشاره به اهمیت کار در حوزه کودک و نوجوان برای معرفی پیشینه مازندران و فلسفه تصویب روز مازندران، خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان باید در قالب قصه گویی، داستان نویسی و برگزاری مسابقات نقاشی و کتابخوانی در راستای تحقق این مهم گام بردارد.
نوری بااشاره به پیشینه تشکیل نخستین حکومت علویان در استان مازندران، گفت: هویت والای دینی و فرهنگی دیار علویان فقط با زبان فاخر هنری تبیین میشود.
استاندار افزود: روز مازندران باید بهانهای شود تا علما، پژوهشگران، نویسندگان، هنرمندان، نام آوران، دانشمندان، نخبگان و ... برای تبیین نقش و هویت دیارعلویان خط شکن برای همگان پای کار بیایند.
نوری خاطرنشان کرد: روز مازندران در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۱ تصویب شد و بنیاد ایران شناسی نیز برای معرفی این پیشینه تاریخی به تحقیق و پژوهش پرداخت تا بتوانیم به بهترین شیوه ممکن نکوداشت روز مازندران را برگزار کنیم.