گاردین با اشاره به افزایش شکاف ثروت در انگلیس نوشت: این فاجعهای ملی است که آثار ناخوشایند و مخرب آن همه ابعاد زندگی را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما گاردین با اشاره به افزایش شکاف ثروت در انگلیس نوشت: این فاجعهای ملی است که آثار ناخوشایند و مخرب آن همه ابعاد زندگی را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است. توزیع ثروت در کشور بوی بی عدالتی میدهد و تهدیدی به بزرگی تهدید تغییرات آب و هوایی برای سلامت و رفاه کشور دارد.
این روزنامه در گزارشی به قلم ویل هاتم در پایگاه اینترنتی خود نوشت: انگلیس کشوری ثروتمند است، اما شکاف بین ثروتمندان و فقیرترین مردم کشورمان هم اکنون بیشترین میزان شکاف در کشورهای پیشرفته است. نابرابری ثروت که از زمان بحران مالی تسریع شده، همه زندگی مان را تحت الشعاع قرار داده و بر بخش بهداشت، مسکن، آموزش، زاد و ولد، کسب و کار، رسانهها و حتی پویایی دموکراسی مان را تحت تاثیر قرار داده است. این شکاف به حدی رسیده است که بنیاد انصاف در گزارش هفته گذشته خود اعلام کرد تهدیدی که برای رفاه و آسایش جمعی مان وجود دارد باید به تغییرات آب و هوایی و تروریسم در فهرست خطرات ملی دولت ملحق شود.
این ادعا به همان اندازه چشمگیر و قابل توجه است که ادعای متقابل «صنعت دفاع از ثروت» مبنی بر این که اعمال مالیات بیشتر بر ثروتمندان منجر به مهاجرت ثروتمندان به خارج از کشور، فروپاشی کسب و کار و از دست رفتن منابع ارزشمند خیرخواهی خواهد شد.
جامعه مبتنی بر عدالت جامعهای است که توزیع درآمد، ثروت، فرصتها و خطر در آن به گونهای است که ربطی به محل تولد و این ندارد که والدین شما چه کسی هستند. بلکه جامعهای است که برابری زندگی همگی مان در آن ارتباط تنگاتنگ و متناسب با مشارکت اقتصادی و اجتماعی مان دارد. با تضعیف این اصول، پیوندهایی که جامعه را به مجموعهای کارآمد تبدیل میکند، به تدریج میگسلد. انگلیس به آن نقطه رسیده است، هر چند افراد کمی درک میکنند که این شکاف ثروت در کشور ما چه حد وسیع شده است.
ریچل ریوز، وزیر دارایی انگلیس باید سی ام اکتبر مالیاتها را به ویژه بر ثروتمندان افزایش دهد که قطعا برای کاهش شکاف مالی است، اما وی باید استدلال اساسی تری برای این اقدام داشته باشد. دلیل مهمتر برای انجام این کار، ترویج عدالت در جامعهای بسیار ناعادلانه است. از این نظر افرادی که مالیاتشان را افزایش خواهد داد، خدمات عمومی که میخواهد حفظ کند و بهبود بخشد و رشدی که میخواهد ایجاد کند.
توزیع ثروت در انگلیس بوی بی عدالتی میدهد. یکی از حقایق در مورد ثروت از زمانهای بسیار قدیم این است که هر چه بیشتر داشته باشید، بیشتر میاندوزید: ثروت، ثروت میآورد؛ بنابراین تصمیم به تزریق ۸۹۵ میلیارد پوند پول نقد (تسهیل کمی) به شبکه بانکی بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ برای سرپا نگه داشتن نظام اعتباری و اقتصاد پس از بحران مالی قطعاً قیمت مسکن را افزایش داد و غیرعادلانه بود. افرادی که خانه شأن در لندن و جنوب شرقی کشور است، وضع مالی شان بهتر از مالکان در دیگر نقاط کشور است، چرا که قیمت خانه هایشان بسیار بالاتر است و افراد میانسال و سالمندان هم وضعشان بهتر از جوانان است که حتی هنوز خانه نخربده اند و همچنین گروههای اقلیت قومی که دارایی چندانی ندارند.
نیمی از ثروت انگلیس در بخش املاک است؛ بنابراین تعجبی ندارد که شکاف ثروت بین ثروتمندترین و فقیرترین افراد کشورمان بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۹ همزمان با افزایش قیمت مسکن از هفت تریلیون و ۵۰۰ میلیارد پوند به ۱۱ تریلیون پوند رسید.