استاندار مازندران: سهمیه آرد استان به دلیل حضور مسافران با ساختار جمعیتی، متناسب سازی گردد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، پنجمین جلسه کارگروه آرد و نان استان مازندران به ریاست استاندار و با حضور مدیران و متولیان این حوزه در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
استاندار مازندران در این جلسه با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف آرد در استان گفت: رقم سرانه مصرف آرد در استان بالاتر از سرانه مصرف کشوری است و بخش اعظم آن به دلیل حجم سنگین ورود مسافران و همچنین تغییر سبک مصرف مردم میباشد.
یوسف نوری با بیان اینکه جمعیت استان در برخی فصول سال به دلیل ورود مسافران و کارگران حوزه کشاورزی افزایش مییابد افزود: تلاشها برای دریافت سهمیه آرد متناسب با ساختار جمعیتی استان به منظور تامین نان مسافرانی که در برخی موارد اقامت آنها در استان دائمی است میبایست افزایش یابد.
وی به مشکلات حوزه گندم و آرد و نان اشاره کرد و افزود: نخستین و مهمترین مشکل در حوزه آرد و نان، تفاوت قیمت بین آرد یارانهای و آزاد و ضرورت نظارت بیشتر توسط دستگاههای نظارتی از جمله صمت، جهاد، تعزیرات و اتحادیهها است و دیگری تعارض منافع متصدیان این حوزه که مانع از اجرای صحیح الگوی راهبری میشود.
نوری همچنین با تاکید بر رعایت اصول پدافند غیرعامل و لزوم دوگانه سوز بودن نانواییها اظهار داشت: بانک سپه هر چه زودتر تسهیلات تامین تجهیزات لازم برای استفاده نانواییها از سوخت دوم در زمان وقوع بحران را در اختیار این صنف قرار دهد.
نماینده مردم ساری میاندورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه مساله آرد و نان یک مساله اجتماعی و حساس است افزود: ایجاد صف و شلوغی در نانواییها موجب نارضایتی عمومی خواهد بود.
علی بابایی کارنامی تصریح کرد: با افزایش و متناسب سازی سهمیه آرد با جمعیت استان میبایست برای کاهش صف نانواییها اقدام گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت موجودی گندم در استان پرداخت و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون علاوه بر خرید تضمینی ۱۰۵ هزارتن گندم از کشاورزان مازندران، حدود ۱۸۰ هزار تن گندم داخلی از ۷ استان کشور و همچنین ۳۴ هزارتن گندم وارداتی از طریق بنادر وارد استان شده است.
وفائی نژاد افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۰ هزارتن گندم در استان مصرف شده و هم اکنون ۱۶۸ هزارتن گندم در سیلوهای استان به عنوان ذخیره استراتژیک نگهداری میشود.
دبیر کارگروه گندم، آرد و نان استان همچنین اظهار داشت: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده به منظور افزایش کیفیت نان در استان، ساماندهی واحدهای خبازی استیجاری یک ضرورت است.
وی همچنین از اجرای طرح نان کامل در استان خبر داد و گفت: به منظور افزایش کیفیت نان و سلامت جامعه، طرح نان کامل به همت دانشگاه علوم پزشکی و همراهی انجمن صنفی کارخانجات آرد استان در حال انجام میباشد
وفائی نژاد با اشاره به اینکه طرح نان کامل در ۷ شهرستان به صورت آزمایشی در حال انجام است، افزود: نان کامل بخش زیادی از نیاز بدن به مواد مغذی را تامین میکند و استقبال مردم از اجرای این طرح موجب افزایش سلامت جامعه خواهد بود.