در فصل جدید مسابقه «سرنخ» که روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه نسیم پخش می شود، شرکتکنندگان با گذر از مراحل عملیاتی و کسب کارتهای طلایی و نقرهای به سرنخ و مظنونین دست مییابند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آریا طاهری تهیه کننده مسابقه «سرنخ» با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره این مسابقه گفت: اساس این مسابقه حل پروندههای جنایی در قالب رقابت برای افراد عادی سطح جامعه بود، اما در فصل دوم تغییراتی داشتیم در روند حل یک پرونده و الان در فصل سوم با افزون کردن سرگرمی بیشتر برای مخاطبان، سعی میکنیم که اصل برنامه یعنی حل پروندههای جنابی و معمایی را همچنان در برنامه داشته باشیم
وی افزود: قبلا این طور بود مخصوصا در فصل دو، گروهها میآمدند سرنخهایی را انتخاب میکردند، مظنونین را ما میدادیم از بین ۵ مظنون انتخاب میکردند و به حل پرونده میرسیدند، اما الان روال و رویه فرق کرده است ما سرنخی به شرکت کنندگان نمیدهیم برای رسیدن به سرنخ، باید در یک آزمونی شرکت بکنند سوال و جواب را در استودیو پاسخ بدهند و کارت نقرهای دریافت کنند و با آن به سرنخ برسند، پس از آن برای رسیدن به کارت طلایی که مظنون برای شرکت کنندگان آزاد میکند و باید آنها کارتها را خرج بکنند در مراحل عملیاتی که مشابه عملیات سخت پلیسی است، کارت طلایی دریافت میکنند وبعد آنها را خرج میکنند و مظنون را میگیرند.
وی گفت: وقتی که مظنون انتخاب شد براساس کارتهایی طلایی اعلام میکنند در مرحله اول با خرج کردن یک کارت طلایی به مظنون میرسند، در مرحله بعدی مرحله عملیاتی را پشت سر میگذارند با دو کارت طلایی و به مرحله سوم میرسند، اگر گروهی نتواند آن کارت طلایی را بدست بیارند، بازجویی ان مرحله را هم از دست خواهند داد.
وی گفت: «سرنخ» از زمان شکل گیری در شبکه نسیم، سعی کرد باعث کاهش آسیبهایی اجتماعی در جامعه باشد. «سرنخ» بزرگتری مسابقه پلیسی است که تا الان ساخته شده است و ما سعی کردیم که تمام بخشهای پلیس که ماموریتهای سختی دارند به نمایش بگذاریم، در فصول قبل هم ایننجوری بود ما زمانی که جرمی رخ میدهد شاید بیاییم از دوربینهای کنترل ترافیکی راهبر کمک بگیریم برای شناسایی خودرویی که در صحنه جرم بوده الان هم همینطور است، پلیس برای رسیدن به یک مجرم مراحل متنوع و مختلفی را پشت سر میگذرد، سعی کردیم که به حل آن پرونده ایی که مختص پلیس آگاهی بود و این سیر را پیش میبرد، بخشهای دیگر پلیس را هم به برنامه اضافه کنیم و گروههای شرکت کننده را وارد آن چالشها هم بکنیم. برای رسیدن به یک مجرم سادهترین راه احضار آن مجرم است ولی گاهی وقتها برای دستگیری مجرمین پلیس باید مراحل سختی را پشت سر بگذرد که ما سعی کردیم یک بخش عملیات ویژه هم داشته باشیم که گروههای شرکت کننده آمادگی بدنی بالایی درکنار توانایی برای حل مساله داشته باشند.
وی افزود: متاسفانه ما بخش حضور بانوان را از دست دادیم ولی برنامه ریزی میکنیم برای فصول بعدی یک سری بخشهای عملیاتی را برای بانوان در نظر بگیریم که بانوان هم بتوانند در مسابقه شرکت کنند چون بخشی از پلیس را بانوان تشکیل می دهند.
وی درباره اجرای این مسابقه هم گفت: با بزرگ شدن مسابقه «سرنخ» عملا خودم توان ذهنی برای اینکه کارهای تهیه کنندگی در پشت دوربین را انجام بدهم، اما جلوی دوربین باشیم نداشتم، برای همین دعوت کردیم از آقای تفتی که مجری توانمندی است بخش اجرا را بر عهده بگیرند در کنار ایشان ما در استودیو سه نفر دیگر هم داریم که به آنها یارا میگویم در واقع یاری دهنده گروههای شرکت کننده هستند.
وی افزود: در فصول قبل پروندههایی که به آنها پرداخته میشد متشکل از چندین پرونده بود، و عملا پرونده ما ماهیت بیرونی پیدا نمیکرد ولی براساس واقعیت بود، الان هم ما از اندوخته ذهنی گروه نویسندگان در فصول قبل استفاده میکنیم و پروندههایی که به آنها پرداخته میشود براساس واقعیت جامعه است یعنی شما هر پروندهای که ما در برنامه درباره اش صحبت میکنیم طیف گستردهای دارد درباره مواد مخدر، قتلهای غیرعمد و نزاع پرونده داریم و همه اینها را بررسی می کنیم که می توان مصداق بیرونی در صدر جامعه پیدا کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه، برنامه خشنی است گفت: برنامه خشن نیست، مخصوصا در فصل سوم که در حال ساخت است، شبکه نسیم شبکه نشاط و سرگرمی است، اگه بخش نشاط را کنار بگذاریم که تولید برنامه هایی در این بخش برعهده همکاران ماست، در بخش سرگرمی ما سعی می کنیم در قالب سرگرمی آموزههایی به مخاطبان در جهت کاهش جرایم خشن در جامعه ارائه بدهیم. ما نگاهمان در شبکه نسیم این است که «سرنخ» برنامهای است که در قالب سرگرمی سعی میکند اصلاحی در جامعه در جهت کاهش جرایم به وجود بیارد.
وی در پاسخ به این سوال در این برنامه روشهای پلیس لو داده نمیشود گفت: پلیس امروز پیشرفته است و از روشهای نوینی برای حل پروندههای موجود در سطح کشور استفاده میکند و آن چیزی که ما در برنامه اشاره میکنیم روشهای منسوخ شده ولی هنوز برای مخاطب جذاب است.