نجار، تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در ابعاد نظامی، اطلاعاتی و امنیتی و اقتصادی مرز بحران را رد کرده و به مرز شکست رسیده است گفت: آبروی نظامی اش از بین رفته و آن تسلیحاتی که مدعی بود دیگر قابلیت دفاع و تهاجم را ندارد و به حمایت غرب وابسته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه گفتگوی ویژه تاریخ ۲۶ مهر ماه میزبان آقایان کیومرث یزدان پناه کارشناس مسائل غرب آسیا و عماد نجار کارشناس مسائل بین الملل با موضوع آخرین تحولات غزه پخش شد، مشروح این گفت و گو را در زیر میخوانید.
مقدمه: همان طور که در جریان خبرها قرار دارید حیفا زیر رگبار موشکهای حزب الله لبنان قرار دارد مقاومت عراق هم با حملات پهبادی ایلات را هدف قرار داده رئیس سابق دستگاه صهیونیستها هم اعتراف کرده که این رژیم در نبود ایدهای برای پایان دادن به جنگ لبنان در آستانه فاجعه و همچنین شکست قرار دارد از سوی دیگر همین طور که در زیرنویس قرمز رنگ شبکه خبر دقایقی پیش ملاحظه کردید وزیر خارجه رژیم صهیونی اعلام کرده که یحیی سنوار رییس دفتر سیاسی حماس در درگیری با نظامیان این رژیم کشته شده جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکنون خبر شهادت شهادت یحیی سنوار را تایید نکرده است اجازه بدهید با همین مقدمه گفتگوی خبری امشب را آغاز کنیم.
سوال: آقای دکتر یزدان پناه با خبرهایی که جسته و گریخته هم تحولات لبنان هم موضوعات تحولات غزه دریافت میکنیم سوال مهم اینجاست که رژیم صهیونی با حمایتهای غربیها و ایالات متحده آمریکا قرار است تا کجا پیش برود؟
یزدان پناه: من به نظرم میآید با بررسی روند تحولات یک سال اخیر ما دیگر باید به این جمع بندی رسیده باشیم که اسرائیل به یک مسیر بی بازگشتی از یک روند و شرایطی که به صورت جوی درش قرار گرفته است و به خاطر همین با درک آشفتگی درونی خودش الان دیگر نمیشود آن آشفتگی و تنشی که کل سرزمینهای اشغالی را که از تلاویو تا حیفا در بر گرفته است انکار کرد .
شاید تا یک زمانی میتوانستند با خلق فرصتهای رسانهای متعدد و انحراف افکار عمومی به سمت و سوی دستاوردهایشان در این جنگ شاید طی مدتی توانستند افکار را مدیریت کنند ولی به نظر میرسد که این اوضاع از کنترل رژیم صهیونیستی دارد خارج میشود.
بنابراین با توجه به ابعاد گسترده این جنگ نابرابر تصور میشود که زیرساختهای رژیم صهیونیستی به شدت در اثر گستردگی و هزینههایی که این جنگ هم به لحاظ مادی و اقتصادی و انسانی روی دستش گذاشته بی سابقه این رژیم را تحت فشار قرار داده است خوب جنابعالی هم اشاره کردید پشتیبانیهایی که فرا سوی این مرزها به رژیم صورت میگیرد بررسیها نشان میدهد که هفتاد درصد پشتیبانی عملیاتها و رزم میدانی رژیم صهیونیستی برعهده ایالات متحده آمریکاست خوب در کنار این اگر کمکهای انگلستان و فرانسه ودیگر کشورهای غربی و متاسفانه وادادگی برخی از کشورهای منطقه که در خفا با این رژیم دارند همکاری میکنند این نشان دهنده فرایند بسیار ویژه رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی است.
خوب برای اینکه از مهلکه و گردابی که درش دست و پا میزند خارج شود دارد تلاش میکند با دور زدن میدان نبرد یک روز در میدان جنوب لبنان روز دیگر در غزه و روز دیگر در کرانه باختری تاحدودی این شرایط را ساماندهی کند تا این یک ماهی که دوران گذار است به انتخابات ایالات متحده آمریکا گره خورده را سپری کند.
دقت داشته باشید در تمام جنگهایی که در این منطقه از زمان پیدایش رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده بی سابقه بوده که این رژیم برای پوشش مسائل اقتصادی و سرپا نگه داشتن اقتصاد خودش سی میلیارد دلار ذخیره ارزی خودش را به اقتصادش تزریق کند تقریبا میشود گفت که سی و پنج درصد از ذخایر ارزی خودش را در این جنگ یک ساله هزینه کرده است.
استمرار این روند یعنی فراهم کردن بسترها و مقدماتی فروپاشی از درون و از طرف دیگر حجم گسترده کشتاری که دارد صورت میگیرد، اسرائیلیها از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ یعنی قبل از طوفان الاقصی در مجموع جنگها یازده هزار فلسطینی قتل عام کرده بودند، اما شما ببینید کمتر از یک سال بالغ بر پنجاه هزار فلسطینی قتل عام شدند یعنی به ازای ترور هر کدام از فرماندهان و رهبران محور مقاومت و به طور مشخص حماس اینها نزدیک به ده هزار شهروند غیر نظامی را در منطقه قتل عام کردند تبعات این به نظر میرسد در کوتاه مدت دارد دامان این رژیم را میگیرد و به هر حال در یک زمانی باید پاسخگوی این جنایات خودش باشد و به نظر من در شرایطی که الان درش گیر کرده از خدایش هم هست که وضعیتی پیش بیاید که به انقطاع این وضعیت برسد و خودش را از این گرداب نجات دهد.
سوال: آقای دکتر نجار موضوعی که آقای دکتر یزدان پناه اشاره کردند یعنی این جنگ فرسایشی، مختصری در مورد تبعات اقتصادی برای رژیم صهیونیستی که مورد تاکید آقای دکتر یزدان پناه بود، اما به جز ابعاد اقتصادی که بسیار هم برای رژیم صهیونیستی مهم است دیگر چه پیامدهایی در صورت این جنگ فرسایشی و عدم کسب دستاوردهای لازم برای او مترتب او خواهد شد؟
نجار: خوب ما قبل از شروع طوفان الاقصی در جامعه صهیونیستی اعتراضات اقتصادی داشتیم یعنی جامعه صهیونیستی با بحرانهای معیشتی رو به رو میشدند که باعث میشد جامعه صهیونیستی به خیابانها بیایند و اعتراضاتی را بکنند و بعد از شروع طوفان الاقصی شاهد بودیم که این بحرانهای اقتصادی فشارهایی که آورد بر رژیم صهیونیستی فشارها دو چندان شد و اعتراضها افزایش پیدا کرد.
در کنار بحرانهای اقتصادی و اعتراضاتی که به دلیل بحرانهای اقتصادی بود ما مسائل دیگری از جمله ایجاد نا امنی، ایجاد شرایط و کمبود امکانات و همچنین اعتراضاتی که به دلیل وادادگی و عدم واکنش کابینه جنگی در برابر آزادی اسرای ارتش رژیم صهیونیستی و اجرا شدن طرح تبادل اسرا بی اعتنایی میکرد و این موضوع باعث میشد بعضی از خانوادههای اسرا اعتراضات ادامه داری در شهرهای مختلف بود و همچنین خانواده نظامیان رژیم صهیونیستی به این موضوع معترض بودند که تا کی این جنگ میخواهد ادامه پیدا کند و شرایطی را دارند به آنها تحمیل میکنند که باعث فرار سربازان آنها از میدانهای نبرد میشود.
همچنین بحرانهایی که آنها هراسشان و تنشهای داخلی در جامعه صهیونیستی بخشی از جامعه صهیونیستی به دلیل وجود تبعیضهای نژادی از خدمت سربازی معاف هستند این تبعیضها در زمان عادی و خارج از زمان جنگ ممکن است تنشی ایجاد نکند، اما در بحرانهایی که تلفات رژیم صهیونیستی بالا میرود و امکان به اسیر گرفتن شدن آنها بالا میرود برای جامعه صهیونیستی این تبعیضها دارد مشکل ایجاد میکند تبعیضها دارد به داخل بحرانهای سیاسی احزاب هم کشیده شده در این شرایط ما میبینیم که رژیم صهیونیستی نه تنها در دو جبهه دارد مبارزه میکند.
بلکه در جبهه داخلی یعنی کرانه باختری هم به آن فشار میآورد شهرکهای اطراف نوار غزه خالی شده این بخشی از ماجراست نزدیک به صد شهرک در مناطق جنوبی لبنان آنها هم تخلیه شده فشار این جمعیتی که دارد الان به مناطق مرکزی میآورد بحرانهای اجتماعی دارد از سوی دیگر ما شاهد بحران مهاجرت معکوس هستیم.
بحرانی که فقط در عرض یک ساله آماری که رژیم صهیونیستی داده که قطعا آمار رژیم صهیونیستی و آمار رسانه هایشان با سانسور شدیدی که که دارد اعمال میشود و با حکم این کار را انجام میدهند طبق آمار خود سرزمینهای اشغالی میزان مهاجرت معکوس به بیش از دوبرابر افزایش یافته است ممانعتهایی که از صدور روادید دارد صورت میگیرد.
منعی که از پروازها دارد صورت میگیرد اینها تنش آفرین است و آن وقت از سوی دیگر ما شاهد هستیم رژیم صهیونیستی و کابینه جنگ در این بحران اقتصادی یکی از راه کارهایش بستن سفارت و وزارت خانه هایش هست اعلام میکند که این وزارتخانهها که بسته شد به دلیل صرفه جویی است اعلام میکند که به سفرایش در کشورهای دیگر مکان سکونتتان را تغییر بدهید و جایی که اجاره اش پایینتر باشد و فشار کمتر اقتصادی بیاورد.
مجموعه این بحرانها یک شرایطی ایجاد کرده، که رژیم صهیونیستی در ابعاد نظامی، اطلاعاتی و امنیتی و اقتصادی مرز بحران را رد کرده و به مرز شکست رسیده است آبروی نظامی اش از بین رفته آن تسلیحاتی که مدعی بود دیگر قابلیت اجرا و دفاع و تهاجم را ندارد و تنها وابسته شده به حمایتهایی که دارد از سمت غرب میشود.
سوال: آقای دکتر یزدان پناه یک مقایسهای انجام دهیم برگردیم به ۲۰۰۶ و جنگ رژیم صهیونیستی با لبنان در عرصه میدان را یک مقایسهای با جنگ ۳۳ روزه انجام دهیم چه شباهتها و تفاوتهایی دارد؟ توانمندیهای حزب الله در ۲۰۰۶ چگونه بوده با توجه به الان رونماییهای مختلف در مقاطع مختلف از تجهیزات مختلف از موشک ها، از پهبادها الان چه تواناییهایی دارد و جنگ در عرصه لبنان به چه سمتی دارد میرود؟
یزدان پناه: مسلما مقایسه این دو نبرد متفاوت به ما نشان میدهد که تفاوتهای بنیادین صورت گرفته در هر دو جبهه نبرد یعنی هم جبهه نبرد منتسب به حزب الله لبنان هم جبهه نبرد منتسب به رژیم صهیونیستی خوب با تغییرات گستردهای است.
حجم قدرت نظامی و افزایش توان رزم آوری مدرن حزب الله بی سابقه بوده چه بسا اگر یک وحدت رویه و اتفاق نظری در کشور لبنان نسبت به مبارزه و تنبیه رژیم صهیونیستی وجود داشت ما الان شاهد این شکل از نبرد اصلا نبودیم و اصلا رژیم صهیونیستی به خودش اجازه نمیداد که تا این حد مناطق مختلف بیروت را و دیگر نقاط لبنان را بمباران کند.
خوب کشور لبنان از سال ۲۰۱۸ میلادی گرفتار یک بحران مالی داخلی است و این مقدار رژیم صهیونیستی را نسبت به اهدافش در کشور لبنان گستاختر کرده است، اما از آن طرف ساماندهی نظامی یک جریان نظامی به نام حزب الله از خودش بروز داد و بعد از ترور عالیترین فرماندهان و رهبران سیاسی و نظامی این جریان و به طور مشخص شهید سید حسن نصرالله تصور رژیم صهیونیستی این بود که عطش و دامنه این جنگ به یک باره فروکش کند نه تنها این اتفاق نیفتاد.
بلکه در جبهههای مختلف حجم آتش حزب الله نسبت به سرزمینهای اشغالی هم وسیعتر و هم متنوعتر شد و هم برق آساتر خوب اینها که به همین راحتی به دست نیامده و اتفاقا این شکل از نبرد در فقدان رهبران هسته یک و خط مقدم این جریان نشان داد که ساختار نظامی امنیتی رژیم صهیونیستی چه قدر ترک برداشته و آن نظم ژئوپولوتیکی که ادعا میکرد منطقه ژئوپولوتیکی عبری به واسطه آن میتواند بر منطقه عربی آناتولی تسلط پیدا کند به طور کامل از بین رفت.
نکته دیگری که وجود دارد این است که اگر فرض بگیرید نبرد آتش بس به سمت لبنان و رژیم صهیونیستی پیش رفت با آتش بسهای دیگر بسیار متفاوت خواهد بود و دست برتر با حزب الله خواهد بود و همین به نظر من میتواند یک پشتوانه قوی را برای کشور لبنان ایجاد کند که در آینده بتواند با محکم کردن پشتوانه امنیتی خودش به همین راحتی اجازه شرارت به اسراییل و ارتش این رژیم ندهد.
نکتهای که وجود دارد اینها در بحث جنگ رسانهای است خوب رژیم صهیونیستی به واسطه حمایت رسانههای قدرتمند جهانی که حمایت میشوند توسط قدرتهای جهانی به ویژه آمریکا دنبال این است که از این فرصتهایی که به واسطه ترور رهبران مقاومت دارد انجام میدهد برای خودش یک خلق قدرت مضاعفی داشته باشد یعنی این قدرتش را باد کند و به افکار عمومی جهانی به منطقه و مخصوصا به مردم خودش که الان رفته رفته این کشمشها، تنشها و آشوبهای درونی یقه اش را گرفته و تحت فشار گذاشته را متقاعد کند که ما به دقت مورد هدف قرار میدهیم و میزنیم و این باعث میشود که امنیت مثلا رژیمی به نام ما رژیم صهیونیستی پایدار و تثبیت شود در حالیکه اگر همین روند را که الان وجود دارد نیروهای مقاومت بتوانند استمرار ببخشند شاید کمتر از یک ماه آینده تئوری برچیده شدن نیروهای مقاومت با محوریت حماس و حزب الله توسط اسراییل باعث شکست مفتضحانه حیثیتی برای آنها شود.
که این به نظر من بزرگترین امتیاز نسبت به جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ میلادی خواهد بود که اصلا میتواند باعث تغییر موازنهها ولو به صورت مقدماتی در منطقه غرب آسیا شود.
سوال: آقای دکتر نجار برویم یکی از بازیگران اصلی با ژست دیپلماتیک که عنوان میکند من خواستار بهبود روابط بشر دوستانه در غزه و حتی در لبنان هستم، اما در اصل آخرین و به روزترین تجهیزات خودش را، بمبهای سنگر شکن خودش را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهد برای پیش برد اهدافش آمریکا، به دنبال چه اهدافی در منطقه هستش و نکته اساسی این که هر از گاهی از شکاف بین آمریکا و رژیم صهیونیستی در برخی از رسانههای غربی یا رسانههای وابسته به رژیم صهیونیستی خبرهایی میشنویم آیا واقعا این دو تضاد منافع دارند در بعضی از موضوعات و در برخی از محورها یا همکاری؟
نجار: به طور قطع تضاد منافع نیست در صورتی که چندی پیش یکی از مقامات ارشد کاخ سفید اعلام کرد که اگر اسرائیل تشکیل نشده بود ما در این زمان دوباره این مجموعه را تاسیس میکردیم هدف باید ببینیم چه هست.
سوال: فکر میکنم صحبتهای بایدن بود؟
نجار: بله، هدف را باید بررسی کنیم هدف آمریکا، غرب از تاسیس این رژیم در منطقه چیه، یوم نکبه در یک سال تفاوت تاسیس رژیم صهیونیستی و سازمان ملل را شما ببینید چه قدر تفاوت دارد تقریبا اختلاف بسیار کمی دارد سن این دوتا، البته قرارداد دوفکتو که تاسیس شد هدف گذاری که شده بود برای ایجاد محدودیت و جلوگیری از قدرت گرفتن از مسلمانان در منطقه بود جمعیت مسلمانان نسبت به اقلیت یهود را شما بررسی کنید شما قدرت گرفتن این حجم از مسلمانان چه پتانسیلی را ایجاد میکند، اما دوگانگی را که ما در برخورد روابط بین برخی مواقع بین بایدن و نتانیاهو، بین اوباما و نتانیاهو ما شاهد بودیم.
خوب نتانیاهو تلاش زیادی دارد برای این که پای آمریکا را بکشد به جنگی منطقهای حتی فرا منطقه ای، چون طی یکسال زراد خانههای تسلیحاتی رژیم صهیونیستی خالی شد طی یکسال بحران اقتصادی گریبانش را گرفت طی یک سال نتوانست هیچ یک از اهدافی را که تعیین کرده بود چه در جنگ با نوار غزه، چه در بخش شمالی با حزب الله لبنان دنبال کند هیچ دستاوری را هم نداشت تنها دستاوردی که برای آنها داشت کشتار زنان و کودکان و کشتار بی دفاع غیرنظامیان بود و در مقابلش این دو جبهه توانستند دستاوردیهای نظامی به دست بیاورند در عرض ۱۷ روز جنگ لبنان ما شاهد هستیم که ۱۷ تانک مرکاوا نابود شده یعنی روزی یک تانک، تانکی که برای رژیم صهیونیستی آبرو دارد ما حیفا و تلاویو را شاهد هستیم که به عنوان یک هدف دم دستی، هر یک از اضلاع محور مقاومت اگر اقدامی علیه رژیم صهیونیستی دارد حیفا و تلاویو را میزند.
دو مرکز مهم رژیم صهیونیستی، ایلات را میزند، بندر مهمش را میزند یعنی قلب استراتژیک دیگر وجود ندارد، رژیم صهیونیستی اقتصادش وابسته شده است به آمریکا و آمریکا در تمامی شرایط زمانی ورود میکند که مرز نابودی به رژیم صهیونیستی میبیند.
سوال: ما ارتباط مان با لبنان برقرار است، جزئیات بیشتری از عرصه میدان و آخرین خبرهاو بازتابها را دریافت کنیم.
آقای حسینی سلام فکر میکنم در بیروت هستید آقای حسینی، منتظر گزارش شما هستیم.
آقای حسینی: ما امروز در هفدهمین روز جنگ گسترده میان حزب الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی هستیم و وارد دومین سال نبرد از هفتم اکتبر سال گذشته شدیم.
وضعیتی که در لبنان است دو وجه دارد، یکی وجه انسانی این جنگ است که ناشی از حملات گسترده رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی است و این موضوع باعث آوارگی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر شده است موضوعی حائز اهمیت است که به آن باید پرداخت و رسانهها به وضعیت جنگ در جنوب لبنان اشاره میکنند تمرکز دارند ازاین موضوع غافل شدند.
وضعیت آوارگان در لبنان با توجه به فصل زمستان وضعیت به سامانی ندارند و نیاز به کمک دارند، نکته دوم بحث جبهه نبرد در جنوب لبنان هست، بخشی از صحبتهای کارشناس برنامه شما را شنیدم و ایشان اشاره کردند به توازن وحشتی که حزب الله لبنان با عملیات پهبادی و موشکی به سمت مراکز صهیونیستی در فلسطین اشغالی ایجاد کرده است و در جنگ روانی دست برتر با حزب الله است و این نشان از توان صبر را مردم لبنان دارند ولی در جامعه صهیونیستها دچار یک آشفتگی روانی فزاینده هستند، هرچه جنگ طولانی شود و حزب الله اراده میکند میتواند بیش از دو میلیون شهرک نشین صهیونیست را به پناهگاهها سوق دهد.
صحنه اصلی جنگ در جبهه جنوب لبنان و مشخصا در نقاط مرزی جنوب لبنان در هفده روز گذشته این واقعیت را به روشنی ثابت کرد که ارتش رژیم صهیونیستی ۵ لشکر زبده خودش را و عمده نیروی نظامی خودش را به سمت جنوب لبنان گسیل داده است و در هفده روز گذشته هیچ دستاورد نظامی نداشته و ۱۷ تانک مرکاوایی در این هفده روز منهدم شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی نقطهای نیست که اشغال کرده باشد، یک جاهایی مردم لبنان در جنوب لبنان در نقاط صفر مرزی خانهها ساخته بودند قبل از این جنگ و در کنار مرز زندگی میکردند نظامیان صهیونیست وارد این خانهها شده و ادعا کردند که جاهایی گرفتند عملا هیچ جای مهمی نگرفتند.
درگیریهایی که دیروز و پریروز در سه روستای مرزی انجام شد و تعداد زیادی از نیروهای نخبه تیپ گولانی آن جا کشته و زخمی شدند یک ضربه سنگین دیگری به رژیم صهیونیستی بود و تا این لحظه ارتش رژیم صهیونیستی رسانههای ارتباط جمعی اش را منع کرده است از این که تعداد تلفات نظامیان رژیم صهیونیستی را در این درگیریها اعلام کنند.
امروز دو تانک مرکاوا در منطقه مرزی دریایی لبنان نزدیک دریا در منطقه ساحلی بین لبنان و فلسطین اشغالی منهدم شد از فاصله دور البته دود ناشی از انهدام این تانکها در تصویر شبکههای تلویزیونی دیده شد.
رژیم صهیونیستی در بن بست شدیدی در جنگ با حزب الله است و خودش را آماده کرده است برای جنگ طولانی و غافلگیری که در یکشنبه شب گذشته وقتی منطقه بنیامینا در جنوب حیفا با پهباد حزب الله هدف قرار گرفت و یکصد از نظامیان تیپ گولانی کشته و زخمی شدند.
فرسایشی شدن و طولانی شدن جنگ بار روانی سنگین حتی مخاطرات موجودیتی برای رژیم صهیونیستی در بردارد.
سوال: آقای دکتر نجار راجع به نقش آمریکا و همیاری اش با رژیم صهیونیستی؟
نجار: در بسیاری از گفتگوها و نظریات تحلیل گران و روابط بین الملل آمریکا ارائه دادند مشاهده کردیم که آنها معترف هستند به این موضوع که رژیم صهیونیستی سیر نزولی دارد که منجر به نابودی اش خواهد شد.تلاشی که ما شاهدیم از سمت غرب در قبال رژیم صهیونیستی تلاشی است برای به تاخیر انداختن نه جلوگیری نابودی.
قصد برای تاخیر انداختن نابودی است، رژیم صهیونیستی حرفه ایترین نیروهاش را در برابر حزب الله، حزب الله یک حزب است نه یک کشور، یک حزبی که حمایت برخی از منابع کشورش را ندارد، نتوانستند دوام بیاورند، گردانهای گولانی یا تیپهای هشت هزار و دویست که از پیشرفتهترین امکانات و البته تمرینات بسیار حرفهای را دیدند، اما در برابر نیروهای رزمنده لبنان هیچ دستاوردی نداشته است.
لبنان و حزب الله لبنان مقتدرانه مبارزه میکند، در مقابلش ما اخباری داریم که برخی از امکاناتی که در اختیار اسرائیل قرار گرفته شده است، نیروهایی که کنترل کننده هستند و هدایت کننده هستند از سمت کشورهای غربی غربی حضور پیدا کردند.
سامانههای تات رسانههای غربی برای انحراف افکار عمومی روی آن کار کردند، جامعه صهیونیستی ملتهب است و هراس کل جامعه را فراگرفته است، سامانه گنبد آهنین، فلاخن داود هیچ امکانی برای آنها ایجاد نکردند و مانع از فرود موشکها و هدف گیری دقیق نشدند، از لحاظ نظامی مشخصات سامانه تات و سامانه ارو سه که سامانهها مشخصات شان یکی است، برد ۱۵۰ کیلومتر و هدف گیری تا نقطه اصابت اینها مشخصات یکی دارند با هم، کارآیی آن چنان ایجاد نمیکند و سامانهای با دو هواپیما سی هفده امکان بالایی ایجاد نمیکند و تنها برای ایجاد فضای روانی در جامعه صهیونیست امکان پذیر است.
سوال: حمله پهبادی به بنیامینا شد بپردازیم یه یک نکته و سوال مهم که با وجود تواناییهای موشکی که از یک موشک رونمایی میکند حزب الله چرا از موشکهای با برد بلند استفاده نمیکند، قدرتمندتر با برد بلند، آیا حزب الله لبنان به دنبال فرسایشی کردن جنگ با رژیم صهیونیستی است که برای این که او را در تله مرگ گرفتار کند به تعبیر رسانههای وابسته به رژیم صهیونیستی؟
یزدان پناه: اسرائیلیان ارتش شان معروف است به ارتش کلاسیک مدرن است، چهار لشکر مکانیزه را در طول مرزهای جنوبی لبنان مستقر میکند و همین چهارلشکر با تمام تجهیزات و امکانات و با تمام آموزشهای مدرن و پشتوانههایی دارند اسیر نیروهای رزمنده حزب الله میشوند آن قدر نابرابری زیاد است که یک نیروی رزمنده حزب الله در برابر بیست سرباز کاملا آموزش دیده اسرائیل است.
به نظر میرسد حزب الله فعلا در این نبرد نیازی به استفاده از موشکهای برد بلند و با قدرت تخریب بالا نمیبیند و استنباطش همین است که با همین تجهیزات و امکاناتی که دارد از پس نیروهای رژیم صهیونیستی بربیاید.
مستحضرید در طی یک ماه اخیر رژیم صهیونیستی تلاش زیادی کرده است تا نیروهای مارونی و شبه نظامیان وابسته به آن را مجهز بکند علیه حزب الله مثلا از پشت به حزب الله خنجر میزنند و دامنه عملیات و مانور زمینی یا مختصات جغرافیایی رزمندگان حزب الله را محدود و محصور کند که نتوانسته است.
سوال: به رغم چندین تلاش؟
یزدان پناه: بله این واقعیت میدانی جنگ است، نکته موثرتر که چرا حزب الله تمرکز ندارد بر سلاحهای سنگینتر و پیشرفتهتر و نقطه زنتر خودش به خاطر این که به جامعه جهانی بفهماند که حزب الله یک جریان کاملا اعتقادی و پایبند به تمام اصول انسانی است در جنگ، کاری که رژیم صهیونیستی انجام میدهد در کشتار مردم بی دفاع که به ازای هر یک از فرماندهان ارشد حماس و حزب الله نزدیک به هشت هزار غیرنظامی کشته است که آماری وحشتناکی است.
حزب الله نمیخواهد از چارچوبهای انسانی یک جنگ خارج شود و حزب الله میفهمد هزینه فایده یک جنگ چگونه است تا آینده خودش را تخریب نکند. پایبند بر اصول هستندو این گونه نیستند که تمام خط و خطوطهای قرمز را درجنگ زیرپا بگذارند برای این که رقیب خودم را باید به هر قیمتی از گردونه خارج کنم.
حزب الله بر این باور اجازه نمیدهد به نظر من شرایط فراهم شود و میدان نبرد به آن پیچیدگی لازم برسد که حزب الله بخواهد از توان نظامی کامل خودش استفاده کند، حتما این کار را خواهد کرد برگ برندههای در صحنههای جنگ رو کند که موازانه این جنگ به طور کامل تحت شعاع قرار گیرد.
اسرائیلی ها ادعا میکردند در مرد یک ماه حماسی را در سرزمینهای اشغالی نمیبینیم، موجودیت ندارند، هیچ نقشی در آینده سیاسی نظامی سرزمین اشغالی ندارند از بین رفتند، الان در واقع در بحث مبارزه با همین نیروهای حماس، رزمندگان حماس با چه چالشهای عمیقی مواجه هستند.
الان این خبری که در بوق و کرنا میکنند نسبت به هدف قراردادن آقای یحیی سنوار جانشین آقای هنیه در حماس، این ادعاهای شان به صحت و سقم نزدیک بشود و تایید شود، این نشان دهنده این است که گفتمانی که رژیم صهیونیستی در بوق و کرنا کرد که سرزمینهای اشغالی از وجود حماس پاک سازی کردیم که الان مهرماه تمام میشود و وارد آبان ماه میشویم با شکست مواجه شده است.
در واقع میرود التماس نیروهای خیانت کار در لبنان را میکند که التماس میکند که من شما را تجهیز و ماهانه این قدر پول میدهم که از پشت سر به حزب الله خنجر بزنید.
سوال: آقای خراتیان کارشناس بین الملل به جمع ما اضافه شدند، حمله پهبادی نیروهای حزب الله به تیپ گولانی رژیم صهیونیستی و استقرار سامانه پدافندی تاد آمریکا، اگر ابعاد جنگ را در صحنه تحولات میدان مرور کنیم استقرار این سامانه پدافندی می تواند معادلات را به نفع رژیم صهیونیستی عوض کند یا خیر؟
مهدی خراتیان: سامانه تاد میتوانداز نظر کمیت و از نظر سیاسی یک مقدار کمک کند اگر چه متخصصین این حوزه این نظر را دارند، از نظر سیاسی پشتوانه اسرائیل را حمایت میکند.
راجع به وضعیت لبنان و جبهه مقاومت دقت کنیم که حزب الله در حال حاضر بعد از این که یک ضرباتی دریافت کرد علائمی از تجدید قوا از خودش نشان داده است و نباید سوءتفاهم شود برای ما در تهران، برای این که احتمال جنگ منطقهای است شاهد حملات دیوانه وار و گستردهای به سمت جنوب لبنان و ویران کردن کل مناطق شیعه نشین با هدف بافت آن منطقه مواجه باشیم و مسئله بازسازی جنوب لبنان اهرم شود برای تغییر معادلات سیاسی داخل لبنان.
سوال: مقطع پیش رو به دو قسمت قبل و بعد از انتخابات آمریکا در صحنه جنگ تقسیم می شود؟
خراتیان: نه لزوما احتمال دارد اسرائیلیها کارهایی را بگذارند برای بعد از انتخابات، ولی نباید غافل شویم باید حواسمان را جمع کنیم که طرح آمریکاییها و اسرائیلیها برای لبنان طرح جدی است، شاید یک روز نیروهایی از جنس آنتوان لحد در بیروت غوغا به پا کردند بایدحواس مان را دقیق جمع کنیم.
گاردی که ما در تهران میگیریم نسبت به مسائل لبنان باید تهاجمی و جدی باشد و کسانی که در این مقطع مهم از تیپ ۵۹۸ صحبت میکنند خیانت میکنند به این صحنه مهم و تاریخی، ما باید عاقلانه رفتار کنیم در شرایط فعلی شما دیکته کنید به طرف مقابل، دیکته کنید به طرف مقابل اگر قرار بر این باشد که معادلات درجنوب لبنان عوض شود و حزب الله سرکوب شود نه با حزب الله بلکه با یک ارتش چند ملیتی از گروههای مقاومت مواجه خواهند شد در جنوب لبنان.
اراده را از همین الان و همین امشب و همین لحظه باید نشان دهیم و این بسیار کلیدی است برای این که امنیت جمهوری اسلامی ایران در گرو این تصمیم درست است و اراده را نشان دهیم و جنگ را از کشور دور کنیم نه به با حرفهای بی ربطی که جنگ را به کشور نزدیک کند.
سوال: حدود یک دقیقه جمع بندی؟
یزدان پناه: نکتهای که آقای خراتیان اشاره کردند بی ربط نیست واقعیت این است که رژیم صهیونیستی برای فائق آمدن به این جنگ ممکن است دست به یک راهبردهای متفاوت و متمایزی نسبت به آن چیزی که در صحنه میدان شاهد هستیم بزند و در داخل لبنان یک سری اختلاف نظرها این وضعیت را تشدید کند.