در جلسه شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی بر استفاده بیشتر از ظرفیت بنگاههای اقتصادی بزرگ، برای حمایت از کسب و کارهای خانگی و واحدهای کوچک تاکید شد.
فداکار بیان کرد: به هدفمند شدن مسئولیت اجتماعی کمک کنید و تامین مالی یکی از مهمترین نیازها و مشکلات در این حوزه است؛ در این خصوص باید حسابهای شرکتهای بزرگ به استان منتقل تا از محل حسابها پروژههای استان را تامین مالی کنیم.
وی تصریح کرد: برخی شرکتهای بزرگ در این حوزه علاوه بر اینکه کمک نمیکنند، خود دنبال تامین مالی و منابع به علت سود بیشتر هستند و با تقسیم سود معادن، حسابها را یک روزه خالی میکنند و پولی برای دیگر پروژهها و اینکه بتواند شرکت پروژههای استان را حمایت کند، باقی نمیماند.
فداکار با اشاره به اقدامات انجام شده برای معرفی و اتصال شرکتها به یکدیگر برای رفع نیازهای داخلی گفت: باید همه به این حوزه کمک کنیم و تفاهمنامههایی منعقد شده که کار با جدیت پیش میرود.
وی با بیان اینکه برگشت حقوق دولتی نیز در قانون دیده شده است تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی، قانونی و یک کار خیر است که میتواند از آسفالت تا دیگر خدمات را به مردم ارائه کند.
رییس کل دادگستری استان کرمان هم گفت: بنگاههای اقتصادی از کسب و کار خانگی تا بنگاههای اقتصادی بزرگ نیاز جامعه هستند و هر کدام یک نقش را ایفا میکنند، نگاه رقابتی این بنگاهها به یکدیگر باید اصلاح شود.
حمیدی افزود: تمامی مشاغل خانگی بنگاههای اقتصادی و صنایع خرد و متوسط تکههای یک پازل از معیشت جامعه هستند و بنگاههای بزرگ باید صنایع کوچک، خرد و خانگی را حمایت کنند تا نقش رقابتی از بین برود و اتاق بازرگانی میتواند در این حوزه موثر باشد.
ر ییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز گفت: بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط اشتغال خوبی در استان کرمان ایجاد کردند و متاسفانه در استان بنگاهها یا خیلی بزرگ یا خیلی کوچک هستند و بنگاههای متوسط در کرمان ایجاد نشده است، بنابراین اشتغال متخصصان کمتری داریم.
مهدی طبیبزاده افزود:باید با فن آوری بالا و استفاده از ظرفیت دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده جلوگیری از خام فروشی و بازاریابی تخصصی میانهی گمشده را برای درامد زایی بالا جبران کرد.
رییس پژوهشکده و مرکز تحقیقات اتاق بازرگانی ایران هم گفت: بنگاههای اقتصادی ما فناوری پایین یا فناوریهای میانه دارند و صنایع با فناوریهای کمتر هستند و باید در بنگاههای اقتصادی از فناوری پیشرفته استفاده کرد.
حجت الله میرزایی تاکید کرد: بنگاههای بزرگ میتوانند سرمایه زیاد، فناوری جدید و سایر مزایای اقتصادی را بهدست بیاورند و فرایند توسعه با بنگاههای بزرگ اتفاق میافتد، زیرا طول عمر بیشتری دارند.
رییس پژوهشکده و مرکز تحقیقات اتاق ایران با بیان اینکه فاصله گرفتن از تولید صنعتی در معدن به تولید صنعتی مبتنی بر نوآوری به شکل گیری اقتصاد دانش بنیان در استان نیاز دارد گفت: دوره گذار از بنگاههای منفصل به بنگاههای خوشهای و شبکهای، گذار ساختاری از تولید کشاورزی، معدنی و صنعتی به سمت خدمات نوین و گذار از فناوریهای اولیه به سمت فناوریهای برای کشور بالا ضروری است.
محمدرضا وحیدی رییس سازمان مدیریت مدیریت و برنامهریزی استان کرمان نیز گفت: تعریف مسئولیت اجتماعی بنگاهها از روز نخست این بوده که بنگاهها برای فعالیت معدنی هزینههایی داشته باشند تا نظر مردم را جلب کنند، اما کم کم پروژههای زیرساختی مدنظر حاکمیت به آن اضافه شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان نیز در این نشت گفت: پنج خوشه صنعتی در استان کرمان اجرا و عملیاتی شده و بیش از پنج همت در یک سال گذشته نیازهای استان از داخل استان تامین شده است.
حسین میجانی تصریح کرد: ۱۶ خوشه صنعتی در استان کرمان در حال مطالعه است و در قانون تاکید بر حمایت از صنایع کوچک و متوسط وجود دارد، اما این قوانین مغفول مانده است..
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان هم گفت: باید شرکت خطرپذیر در شرکتهای بزرگ راهاندازی شود. شرکتهای خطرپذیر در شرکت ملی مس تشکیل شده و در فولاد هم باید هرچه سریعتر شکل گیرد.