صید آزمایشی شاه میگوی دراز آب شیرین ارس بعد از هفت سال از دریاچه پشت سدارس شهرستان پلدشت آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، با شیوع صید غیر مجاز در دریاچه پشت سدارس از سال ۱۳۹۳ و کاهش شدید شاه میگوی دراز آب شیرین ارس، خطر انقراض این آبزی ارزشمند و اقتصادی را تهدید میکرد، اداره شیلات استان با هماهنگی مرکز تحقیقات و سازمان شیلات ایران ممنوعیت صید شاه میگو را از دریاچه پشت سدارس در سال ۱۳۹۷ به مرحله اجراء گذاشت ولی خوشبختانه بعد از ۷ سال سلطان ارس دوباره به تور صیادان باز گشت.
مدیر کل دفتر آبزیان آبهای شیرین شیلات ایران گفت: با تمهیداتی که همکاران در شیلات استان و موسسه تحقیقات شیلات ایران که در سال ۹۷ داشتند تصمیم بر این شده بود که در این سال با اعلام قرنطینه صید این گونه ارزشمند و اقتصادی در سدارس، ذخایر شاه میگو بازسازی شود که خوشبختانه این تصمیم امروز نتیجه داده است.
مکرمی گفت: بدنبال ممنوعیت صید شاه میگو در دریاچه پشت سدارس این گونه ارزشمند و اقتصادی در این مدت با زاد و ولد و تکثیر و پرورش طبیعی دوباره به تور صیادان باز گشته و باعث خوشحالی صیادان شده است.
لطفی گفت: در سال جاری یک ماه تا پایان صید این گونه ارزشمند در دریاچه پشت سدارس باقی مانده است و پیش بینی میشود در این مدت یک تن شاه میگو صید و بعد از بسته بندی در تنها مرکز بسته بندی شاه میگو در شمال غرب کشور در شهرستان پلدشت به بازارهای جهانی صادر شود.
وی گفت: با صادرات هر کیلو شاه میگو به کشورهای اروپایی ۱۵ الی ۲۰ دلار ارز وارد کشور میشود.
مکرمی مدیر کل دفتر آبزیان آبهای شیرین شیلات ایران گفت: ما در کشور ۵۰۳ منبع آبی داریم که در سال گذشته بیش از ۸۰ هزار تن صید آبزیان از این منابع انجام شده پیش بینی میکنیم در سال جاری نزدیک به ۹۳ هزار تن انواع ماهی توسط ۱۱ هزار صیاد از این منابع صید شود.
مدیر گروه تولید منابع آبی کشور گفت: ظرفیت صید انواع ماهیان در منابع آبی کشور سالانه نزدیک به ۵۰۰ هزار تن میباشد که متاسفانه ما فقط ۸۳ هزار تن میتوانیم صید کنیم.. تنها زیستگاه و محل تکثیر و پرورش این آبزی ارزشمند و اقتصادی در دنیا دریاچه پشت سدارس شهرستان پلدشت است.
درحوزه صید شاه میگو در دریاچه پشت سدارس، ۵ شرکت بهره بردار با ۶۰ عضور فعالیت میکنند.