همایش امنیت غذایی با رویکرد پدافند غیر عامل در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا ، لطیفی، معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش به اهمیت امنیت غذایی و تهدیدات در این حوزه اشاره کرد و گفت: پدافند غیرعامل به تحلیل تهدیدات در امنیت غذایی میپردازد و اولویت اصلی این سازمان در این زمینه، دیدهبانی و تحلیلهای مبتنی بر فناوری است.
لطیفی به معرفی چهار حوزه اصلی امنیت غذایی پرداخت و افزود: این چهار حوزه شامل امنیت غذایی، ایمنی و سلامت، حلیت و تهیه و طیب و طاهر بودن غذاست که از منظر اسلام مورد توجه قرار گرفته است.
در این همایش موضوعاتی از جمله تهدیدات فرهنگی، زیستی، سایبری، شیمیایی، امنیتی و پرتوی ارائه شد. امنیت غذایی در سیستم های امدادرسانی، طراحی بسته های غذایی در حوادث و بلایا، تغذیه در تجمعات انبوه و سیستم های ایمنی و بهداشت مواد غذایی از محور های این همایش بود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هم در این همایش با بیان اینکه امنیتغذایی از مسائل مهم کشور محسوب میشود، گفت: امنیت غذایی به معنای دسترسی همیشگی اقتصادی و فیزیکی تمام مردم به غذای کافی، سالم و مقوی با مطلوبیت اجتماعی و فرهنگی و بهرهمندی تمام سلولهای بدن از مواد مقوی و کافی برای دستیابی به زندگی سالم و فعال است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ادامه داد: تحقق تامین پایدار غذای سالم، اقتدار غذایی، ارتقای سلامت تمام آحاد جامعه و افزایش امید به زندگی، مستلزم فراهم کردن غذا و بذر غذایی، کاشت و تولید، تامین غذا و دسترسی فیزیکی، تامین سلامت بدن و بهرهمندی سلولی از مواد غذایی است.
وی اظهارداشت: اگر به ارتقای سواد سلامت تغذیهای مردم توجه کنیم، میتوانیم برای مولفههای اقتدار غذایی، ارتقا سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی برنامهریزی کنیم.
مطلق با بیان اینکه امید به زندگی در کشور افزایش یافته است، تصریح کرد: روزهای نخست انقلاب اسلامی، میزان امید به زندگی در زنان و مردان به ترتیب ۵۴ و ۵۶ سال بود و این در حالی است که میزان امید به زندگی اکنون در میان زنان و مردان کشورمان به ترتیب به ۷۸ و ۷۵ سال رسیده است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه برخی مسائل میتوانند امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: شوکهای اقتصادی و تغییرات اقلیمی میتوانند امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهند. جهان با پدیده تغییرات اقلیمی مواجه است و تغییرات اقلیمی بر آب، هوا و غذا تاثیرات عمده دارد. سیل، فرونشست زمین و بسیاری از موارد دیگر به دلیل تغییرات اقلمی است.