دیدار وزرای خارجه ایران و عمان
وزیر امور خارجه کشورمان در مسقط با همتای عمانی خود دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسقط، عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در مسقط با همتای عمانی خود دیدار و گفتگو کرد. این دیدار در ادامه گفتگوهای منطقهای وزیر خارجه صورت گرفته است.
سفر وزیر خارجه کشورمان به مسقط
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی با کشورهای منطقه، در صدر هیاتی عالی رتبه، وارد مسقط پایتخت سلطان نشین عمان شد و مورد استقبال مسئولان وزارت خارجه عمان و موسی فرهنگ سفیر کشورمان و جمعی از اعضای سفارت قرار گرفت.
وی در این سفر در دیدار با مقامات ارشد عمان، ضمن گفتگو درباره همکاریهای دوجانبه و منطقهای و رایزنی برای توقف جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار خواهد داد.
عراقچی: خواهان افزایش تنش نیستیم، اما برای هر سناریویی آماده ایم
وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای هر سناریویی، آمادگی کامل داریم، اما مسلما خواهان افزایش تنش و جنگ نیستیم.
آقای سید عباس عراقچی پس از رایزنی با همتای عمانی اش در مصاحبه با خبرنگاران هشدار داد: منطقه الان در وضع هشدار به سر میبرد و میتواند در آستانه درگیریهای گسترده باشد گرچه هنوز برای دیپماسی جا هست و برای ابتکارات مسالمت آمیز و کاربرد دیپلماسی، فرصتهایی وجود دارد.
وی گفت: در این موضوع با دوستان مان در عمان اشتراک نظر داریم و رایزنیهایی که با همتایم در عمان داشتیم بسیار مفید و سازنده بود و در جهت رسیدن به تفاهمی است که بتواند از جنایات و تهاجمات بیشتر رژیم صهیونی در منطقه، جلوگیری کند. تفاهم بسیار خوبی وجود دارد و به همکاری و مشورتهای مان در منطقه، ادامه خواهیم داد.
رئیس دستگاه سیاست خارجی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که روابط ایران و عمان بر پایه مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا هم مرتبط بوده آیا در این دیدارها و در این سفر، پیامی برای کشور ثالثی ارسال شده؟ اظهار داشت: عمان همیشه در رفع مشکلات منطقه و در رابطه با ایران و آمریکا، کمک بزرگی بوده و همواره سعی کرده است که در انتقال پیامها یا ایجاد زمینه برای مذاکرات، نقش مثبتی ایفا کند.
آقای عراقچی گفت: این قبلا هم اتفاق افتاده و در دولت گذشته هم این وضعیت وجود داشت و روندی به عنوان روند مسقط، شناخته شده و معروف است که به طور غیرمستقیم میان ایران و آمریکا تماسهایی از طریق عمان برقرار میشد.
وی اظهار داشت: این روند اکنون به علت شرایط خاص منطقه، متوقف است؛ الان ما زمینهای برای این گفتگوها نمیبینیم تا وقتی که بتوانیم بحران جاری را پشت سر گذاریم، آن موقع تصمیم خواهیم گرفت که آیا وارد کار مجدد شویم یا نه و چگونه شویم؛ اما در این سفر، خیر؛ در این باره تماسی نبوده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد:، اما این که پیامی به کشورهای دیگر داده شود، بله؛ من در همه مشورتها و رایزنیهایی که در منطقه و کشورهای دیگر داشتم مواضع ایران را با قوت بیان کردم و خواستم که به اطلاع همه طرفها برسد هم آمریکا باید بداند که موضع ایران چیست هم کشورهایی اروپایی و هم کشورهای منطقه.
آقای عراقچی گفت: موضع ما کاملا روشن است و بارها تکرار شده که خواهان جنگ و درگیری نیستیم، اگر چه برای آن کاملا آمادگی داریم و فکر میکنیم که دیپلماسی باید کار کند و جلوی یک بحران بسیار بزرگ را در منطقه بگیرد. در این موضوع با همه کشورهای منطقه اشتراک نظر داریم و تصمیم بر این است که در این باره بیشتر با هم کار کنیم.
رئیس دستگاه سیاست خارجی همچنین روابط ایران و عمان را بسیار قدیمی و مبتنی بر دوستی و احترام متقابل دانست و افزود: ا همواره روابط بسیار خوبی داشتیم و مقامهای عمانی روابط ویژهای را با کشورمان داشتند. دوستان عمانی ما در مسائل مختلف در کنار ما بودند و سعی کردند که برای رفع مشکلات منطقه و فراتر از آن، کمک کنند.
وی گفت: از یاد نمیبرم دورانی را که در موضوع هستهای، مذاکرات را همین جا در مسقط انجام دادیم و پایهای شد برای مذاکرات بعدی و نهایی با کمک دوستان مان در عمان.
دیدار وزیر امور خارجه با وزیر امور دیوانی سلطان عمان
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه که در ادامه رایزنیهای دیپلماتیک با کشورهای منطقه، به عمان سفر کرده است امروز همچنین با ارتشبد سلطان بن محمد النعمانی وزیر امور دیوانی سلطان عمان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار طرفین ضمن بررسی آخرین تحولات در غزه و لبنان، شرایط حاکم بر منطقه را خطرناک توصیف نموده و بر ضرورت افزایش تلاشها برای جلوگیری از تحمیل جنگ و بی ثباتی بر منطقه تاکید کردند.
دو طرف استمرار نسل کشی و تجاوزات رژیم صیونیستی در غزه و لبنان را عامل اصلی ناامنی و بی ثباتی در منطقه دانسته و خواستار اقدام عملی و فوری جامعه جهانی برای توقف جنایت و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی شدند.
در جریان این گفتگو همچنین ضرورت افزایش رایزنیها بین کشورهای منطقه جهت پیشگیری از تشدید ناامنی و حفظ صلح در غرب آسیا و نیز ارسال کمکهای ضروری به آوارگان مورد تاکید طرفین قرار گرفت.