مدیریت تغذیه بهینه گندم مهمترین راهکار افزایش تولید این محصول است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز کشت گندم پاییزه در مزارع استان گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که برای افزایش تولید گندم باید انجام داد، بهبود تغذیه گیاهی این محصول استراتژیک است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی افزود: بررسیها نشان میدهد که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد پتانسیل مزارع گندم آبی و اکثریت پتانسیل تولید گندم دیم به دلیل تغذیه نامناسب از بین میرود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با افزایش قابل توجه مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در گندمزارهای استان شاهد بهبود چشمگیر تولید گندم در استان بوده ایم که این امر نشان میدهد سرمایه گذاری در بخش تغذیه گیاهی بازدهی اقتصادی بسیار خوبی به دنبال دارد.
دیانتی افزود: با افزایش مصرف کودهای مورد نیاز گیاه، بازدهی تولید در حد قابل توجهی افزایش مییابد و این ارتقای تولید هزینههای اضافی مصرف کود را جبران میکند و علاوه بر این با بهبود کیفیت محصول، بالا رفتن ارزش افزوده، سلامت مصرف کننده نیز تضمین میشود.
دیانتی ادامه داد: همچنین با تغذیه مناسب مقاومت گیاهان در برابر تنشهای مختلف محیطی از جمله خشکسالی و شوری خاک افزایش مییابد.
وی ادامه داد: با استفاده از کوددهی مناسب میتوان بهره وری آب را بهبود بخشیده و از هدررفت منابع آب نیز جلوگیری کرد.
دیانتی در ادامه از تمامی کارشناسان، مروجان و کشاورزان پیشرو در خواست کرد در جهت رسیدن به تولید پایدار گندم و تضمین امنیت غذایی، اهتمام جدی برای آگاه سازی بهره برداران جهت مصرف کودهای ماکرو و میکرو از جمله کودهای پایه بر اساس آخرین یافتههای تحقیقاتی علمی داشته باشند.