وزیر امور خارجه سوریه گفت : اقدام بان کی مون در دعوت از ایران برای شرکت در نشست ژنو دو و سپس پس گرفتن این دعوت چیزی جز یک کمدی سیاسی نیست.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی سوریه ولید المعلم خاطر نشان کرد ما انتظار نداریم که عربستان سیاست های حمایت گرانه اش را از تروریست ها تغییر دهد.
دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه در گفتگوی اختصاصی با کریستین امانپور بازپس گرفته شدن دعوت از ایران را به کنفرانس ژنو 2 غیر قابل قبول دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان مدودف درباره پس گرفته شدن دعوت از ایران برای حضور در گفتگوهای ژنو2 گفت چیزی که در خصوص باز پس گرفته شدن دعوت از ایران روی داد، به باور من غیر قابل قبول است.
مدودف تصریح کرد: وقتی یک سازمان بین المللی یا سازمان ملل متحد از کشوری دعوت به عمل می آورد و سپس دعوت خود را پس می گیرد این اقدام یک امر غیرمنطقی محسوب می شود و نقشی در تحقق نتیجه نخواهد داشت.
مدیر مطالعات مرکزی خاورمیانه از دانشگاه اوکلاهما از اقدام دبیرکل سازمان ملل در پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس صلح سوریه به شدت انتقاد کرد.
جاشوا لندیس درگفتگو با روزنامه ایتالیایی لارپوبلیکا در خصوص شرکت نکردن ایران در نشست ژنو 2 گفت: تقریبأ همه کشورها خواستار حضور ایران در گفتگو بودند. حتی جان کری هم به صورت ضمنی به ایران خوشامد گفته بود. نبود تهران باعث خواهد شد دورنمایی برای این گفتگوها متصور نباشد.
مدیر وبلاگ « سیریا کامنت» تاکید کرد: تا بحال دیده نشده بان کی مون به صورت مستقل کاری انجام دهد. به عبارت دیگر تا کنون ندیده ایم که بان کی مون بدون رایزنی با قدرتهای بزرگ اقدامی صورت بدهد. شاید دبیرکل سازمان ملل به اندازه کافی به وزیر امور خارجه امریکا فرصت نداده تا موضوع حضور تهران را پس از هفته ها رایزنی های بسیار دشوار، حل کند.
لندیس با اشاره به اینکه امریکا و اروپا از ایران خواسته اند برای شرکت در کنفرانس، بحث دولت انتقالی در سوریه را بپذیرد افزود: این فرمول مخصوصأ بدون محتوا تدوین شده تا همه بتوانند در مورد آن به توافق برسند. درست است که در نگاه نخست به معنای خروج بشار اسد از صحنه به نظر می رسد.اما اگر دقت کنیم، می بینیم که اینطور نیست. چون دولت انتقالی می تواند به ریاست بشار اسد تشکیل شود. همه می دانند که امریکا مایل نیست بشار اسد کنار برود. در هر صورت امریکا با مخالفت شدید عربستان با حضور ایران مواجه بوده است و پس از واکنش شدید ریاض، دو راه بیشتر باقی نمانده بود. یا بان کی مون باید دعوت را پس می گرفت یا جان کری باید به ریاض می رفت تا با سعودیها معامله کند. اما خرده حساب جدی و عقیدتی آل سعود با بشار اسد، به این سادگیها تصفیه نمی شود.
در این میان ایران با خرسندی به آشفتگی ناشی از دعوت و شرمزدگی ناشی از پس گرفتن آن می نگرد. پس گرفتن دعوت از تهران برای شرکت در کنفرانس صلح سوریه در برابر جهانیان آنهم درست در روزی که جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در مورد توافق هسته ای عمل کرده، باعث رضایت ایران شده است. کنفرانس صلح سوریه هنوز آغاز نشده، اما دشواریهای آن از هم اکنون به خوبی برهمگان آشکار است.
وزیر اطلاع رسانی سوریه تاکید کرد حضور یا عدم حضور ایران در نشست ژنو دو از اهمیت و نقش این کشور در منطقه نمی کاهد.
وی تاکید کرد: تنها با گروه هایی تعامل سیاسی خواهیم داشت که فعالیت سیاسی می کنند هرچند که نظراتشان با ما مخالف باشد. وی تاکید کرد به مبارزه با تروریسم ادامه خواهیم داد.