مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: از اول آبان ماه امسال همه معاملات مربوط به نقل و انتقال و اجاره نامه در بستر سامانه ها انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی، سید علی میرکریمی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه بسترهای لازم برای انعقاد قراردادها در بستر سامانه های ذیربط فراهم شده است، افزود: از ابتدای امسال ۲ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بهاء و قانون ثبت الزام امول غیرمنقول ابلاغ شد که سامانه های خودنویس و کاتب برای ثبت معاملات و صدور کد رهگیری فعال هستند.
وی با گلایه از تعلل و کم کاری برخی دستگاهها، ازجمله اتاق اصناف و اتحادیه واحد های صنفی مشاورین املاک در برخی از شهرستان ها ، تاکید کرد: وظیفه ما است که برای تحقق هرچه بهتر تکالیف قانونی هر یک از دستگاههای اجرایی و شهروندان تلاش کنیم، اما متاسفانه اتاق اصناف برخی شهرستان های استان با ابلاغ قوانین بالادستی از انجام و عمل به تکالیف آن سرباز زده و چالش ایجاد کردند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: براساس ماده ۵ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بهاء و همچنین ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول همه واحدهای صنفی مشاورین املاک ملزم به صدور کدرهگیری در همه معاملات خود هستند.
دبیر کارگروه املاک و مستغلات استان اضافه کرد: از ابتدای آبان ماه حق چاپ و انتشار نسخ کاغذی با توجه به مکاتبات انجام شده با اتحادیه های مذکور و براساس قانون ممنوع است و در صورتی که در بازدیدهای گشت مشترک تنظیم این قراردادها در نسخ کاغذی مشاهده گردد مطابق با قانون با متصدی بنگاه برخورد می شود.
میر کریمی همچنین طبق ماده ۲۸ قانون نظام صنفی هرگونه معامله ملکی در بنگاه ها بدون صدور کد رهگیری تخلف محسوب شده و واحد صنفی مربوطه پلمپ خواهد شد و در صورتی که متصدی بنگاه اقدام به دریافت وجه در قبال صدور کد رهگیری نماید، به منزله تخلف بوده و با آن برخورد خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در پایان ابراز امیدواری کرد: با مشارکت و تعامل دستگاه ها و همچنین اتاق اصناف و اتحادیه های مشاور املاک شاهد بهبود وضعیت و ساماندهی هر چه بیش تر مشاورین املاک باشیم.
بیش از ۱۸۰۰ واحد صنفی مشاور املاک در خراسان شمالی فعال است که شهرستان بجنورد با ۸۹۷ واحد بیشترین و شهرستان راز و جرگلان با پنج واحد کم ترین تعداد را در استان دارند.