یکی از علل افزایش جمعیت سگهای پرسهزن در شهرها، دسترسی این حیوان به پسماندهای غذایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عدم مدیریت مناسب مهار پسماندهای غذایی میتواند به طور مستقیم به افزایش جمعیت سگهای ولگرد منجر شود چراکه وقتی پسماندهای غذایی به درستی مدیریت نشوند، سگهای ولگرد به راحتی به منابع غذایی دسترسی پیدا میکنند که این باعث افزایش بقاء و تکثیر آنها میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان هم در این باره گفت: از سوی دیگر، پسماندهای غذایی به عنوان یک منبع غذایی آسان و فراوان، سگهای ولگرد و سایر حیوانات را از حاشیه شهرها به مناطق شهری جذب میکند که با مهیا شدن منابع غذایی کافی، سگهای ولگرد میتوانند به راحتی زنده بمانند، تکثیر شوند که این به نوبه خود منجر به افزایش جمعیت آنها میشود.
فتاحی افزود: برای کاهش این مشکل، ضروری است اقدامات مؤثری از سوی شهرداریها در مدیریت پسماند غذایی انجام شود.
زیلابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: پسماندهای غذایی میبایست از سوی رستورانها هم مدیریت شود و باید آنها به اندازه کافی طبخ غذا داشته باشند تا شاهد دور ریز غذا در مقابل رستورانها نباشیم چرا که این موضوع خود باعث افزایش حیوانات ولگرد میشود.
فدوی مدیر عامل پسماند شهرداری اراک هم گفت: مردم نیز باید توجه داشته باشند که غذارسانی به سگهای ولگرد میتواند موجب جذب بیشتر حیوانات و گسترش آلودگی و بیماریهای خطرناکی مثل هاری شود لذا بهتر است به جای غذارسانی مستقیم، به سازمانهای مربوطه مثل پناهگاههای حیوانات و سازمانهای حمایتی مراجعه کنید تا به طور صحیح و ایمن به این حیوانات کمک شود.
ایران نژاد مدیر کل اورژانس استان مرکزی گفت: سگهای ولگرد میتوانند میزبان و ناقل بیماریهای متعددی باشند که بعضی از آنها به انسان نیز منتقل میشوند.
یکی از خطرناکترین این بیماریها هاری است؛ یک بیماری ویروسی که از طریق گزش، خراش یا لیسیدن زخم توسط حیوان آلوده به انسان منتقل میشود و میتواند کشنده باشد.