نشست خبری نخستین دوره سپوزیوم بین المللی هوش مصنوعی و حکمرانی دادهها در صنعت ورزش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری نخستین دوره سپوزیوم بین المللی هوش مصنوعی و حکمرانی دادهها در صنعت ورزش با حضور علی شریف نژاد مدیرمرکز نوآوری سلامت ورزشی، مسعود مظلوم محقق و پژوهشگر علم هوش مصنوعی، حسن محمدلو رئیس انجمن صنعت ورزش، صفورا طهماسبی دبیر اجرایی سمپوزیوم و اصحاب رسانه برگزار شد.
ابتدا مدیرمرکز نوآوری سلامت ورزشی اظهارداشت: هدف اول ما از اجرای این سپوزیوم معرفی و ارائه توانمندیهای هوش مصنوعی در ورزش است که در چه زمانها و مکانهایی میتواند به ما کمک کند، هدف دوم بررسی چالشهای هوش مصنوعی است، چون ما فرهنگ و جامعه متفاوتی داریم و باید متناسب با شرایط کشورمان موارد را بررسی کنیم، هدف دیگر احصاء کردن نیازهای فدراسیونهای ورزشی است، بسیاری از فدراسیونها نیازهای تخصصی دارند که نمیدانند کجا باید مراجعه کنند امیدواریم با تعاملی که با فدراسیونها خواهیم داشت بتوانیم نیازهای آنها را هم احصاء کنیم.
علی شریف نژاد گفت: به عنوان مهمترین هدف ما از برنامه ریزی این سپوزیوم توسعه زیست بوم این کسب و کار است هوش مصنوعی بعنوان یک ابزرا و یک تکنولوژی در خدمت رشتههای مختلف است که توانمندیهایی را ایجاد میکند و ما امیدواریم بتوانیم افراد را تربیت بکنیم تا بتوانند در خدمت جامعه ورزش ایران باشند.
در ادامه رئیس انجمن صنعت ورزش افزود: هدف از توسعه هوش مصنوعی حمایت از طراحان هوش مصنوعی و پشتیبانی از تولیدکنندگان ورزشی و هوشمندسازی ورزش است و به همین دلیل دبیرخانه اولین سمپوزیوم هوش مصنوعی را با هدف ارائه خدمات به فدراسیونها تشکیل دادیم.
حسن محمدلو یادآورشد: به فدراسیونها و جامعه ورزشی حتی تجهیزات ورزشی کمک خواهد امیدواریم این امر شتابی را به دستاوردهای ورزشی و توسعه کسب کار بدهد.
محقق و پژوهشگر علم هوش مصنوعی در پاسخ به این سوال که آیا بستر مناسب برای ورود محصولات فناورانه به بازار کسب و کار فراهم شده است؟ گفت: این مساله بازمیگردد به این مساله که جایگاه هوش مصنوعی هم اکنون در کشورمان کجاست؟ و چگونه صنعت ورزش ما میخواهد از این تکنولوژی استفاده کند، هم اکنون یکسری موجودات هوش مصنوعی داریم که در زمینه متن تصویر و صدا کار میکنند باید بدانیم که چگونه از این مولدها در کسب و کار خودمان استفاده کنیم و دیگر این که ما چگونه از دادههای موجود در صنعت و سازمان موجوداتی را برای آن بوجود آوریم.
مسعود مظلوم یادآورشد: مدلهای مولد که توانایی تولید داده را در شکل متن، صدا و تصویر دارند هم اکنون بیشتر میشود، ما انسانها خستگی پذیر هستیم ولی این موجودات هوش مصنوعی این ویژگی را ندارند و بدون خستگی کار میکنند و میتوانند پاسخ دهی کنند.
وی گفت:، اما این که چگونه باید در صنعت خودمان از این موجودات استفاده کنیم به چالشهای صنعت مورد نظر بازمی گردد، باید با فدراسیونهای ورزشی نشستهای آسیب شناسی داشته باشیم تا برای حل آن برنامه ریزی کنیم.
محقق و پژوهشگر علم هوش مصنوعی گفت: در جلساتی که با روسای فدراسیونها خواهیم داشت به طور کامل در جریان مشکلات و آسیبهای ورزشی قرار خواهیم گرفت تا با این دادههای موجود اقدام به طراحی محصولات فناورانه بشود.
وی افزود: وقتی صحبت از اقتصاد دیجیتال میزنیم جایی که داده شریان اصلی سازمان و صنایع است به این معنا که دادههای خود را به ارزش تبدیل کنند، حکمرانی داده یا همان سیاست گذاری و استانداردهایی است که میخواهد برای ما داده را به گونهای فراهم میکند که به داده باکیفیت و امن دسترسی داشته باشیم.
محقق و پژوهشگر علم هوش مصنوعی گفت: موجودات هوشمند و تکنولوژیهای داده محور مثل هوش مصنوعی زمانی اثربخش هستند که اطلاعات خوب و سطح بالایی به آنها داده شود، اگر قرار است سازمانی میخواهد مشکلات و آسیبهای آن را با هوش مصنوعی برطرف کند باید دادههای خود را باکیفیت کند.
مدیرمرکز نوآوری سلامت ورزشی در پاسخ به این سوال که آیا ورود هوش مصنوعی به ورزش باعث افراد حذف میشود؟ اظهارداشت: در ورزش چند مدل اطلاعات داریم که باید آنها را طبقه بندی کنیم یک مدل مربوط به بدن ورزشکار، دیگری هواداران هستند رفتار آنها اهمیت بالایی دارد، چون اگر رفتار نامناسبی باشد انعکاس خوبی نخواهد داشت، فضای فیزیکی محیط، آسیبها و توانمندیهای جسمانی همگی میتوانند در طراحی محصول تاثیرگذار باشد.
شریف نژاد گفت: اگر در این مسیر گام برنداریم آینده ورزش ما خوب نخواهد بود دوپینگهای آینده ورزشی خوردنی نیست بلکه تکنولوژی است که هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارد و باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم و هر چه سریعتر خود را هماهنگ و بروز رسانی کنیم.
وی افزود: از آن جا ماهیت کار در ورزش با صنعت تفاوت دارد نمیتوان به راحتی افراد و ورزشکار را حذف کرد و هوش مصنوعی میتواند دستیارهای خوبی باشند برای مربیانی که میتوانند از آن به خوبی استفاده کنند و تاثیر آن را در نتیجه گیری مشاهده کنند.
مدیرمرکز نوآوری سلامت ورزشی گفت: در شنا کوچکترین تغییر زاویه درس، سر باعث میشود تا چندین ثانیه عقب بیافتد با تکنولوژی هوش مصنوعی میتوان شناگر را هدایت کرد، در بحث آسیبها موانع این موضوع را تیم تحقیقاتی ما اجرا کردیم تا با استفاده از اطلاعات کسب شده بتوانیم ورزشکار را به میدان مسابقه بازگردانیم.
شریف نژاد افزود: هوش مصنوعی یکی از ابزارهایی است که میتواند در پیشگیری و بازگشت ورزشکاران حرفهای کادرفنی را کمک کند، تمرینات جدید حوزه ورزش با نوع سنتی آن متفاوت است و تمریناتی که هوش مصنوعی طراحی میکند شخصی است و متناسب با فیزیک هر فرد است.
در ادامه رئیس انجمن صنعت ورزش افزود:
حکمرانی داده (Data Governance) در صنعت ورزش به مجموعهای از سیاستها، فرآیندها و ساختارها اشاره دارد که به منظور مدیریت و کنترل دادهها در سازمانهای ورزشی ایجاد میشود. این مفهوم شامل تعیین مسئولیتها، استانداردها و رویههای مربوط به جمعآوری، ذخیرهسازی، تجزیه و تحلیل و استفاده از دادهها است.
اهمیت حکمرانی داده در صنعت ورزش در فرایند بهبود تصمیمگیری، ایجاد اعتماد، تحلیل بهتر عملکرد میباشد.
در نهایت، حکمرانی داده در صنعت ورزش به سازمانها کمک میکند تا از دادههای خود به بهترین نحو استفاده کنند و به بهبود عملکرد و تجربه کلی در این صنعت کمک کنند.
هدف ما از توسعه هوش مصنوعی حمایت از طراحان هوش مصنوعی و پشتیبانی و بهینهسازی زنجیره تأمین در ارائه خدمات و نوآوری در محصولات در صنعت ورزش و معرفی دستاوردها به ذی نفعان است و به همین دلیل دبیرخانه دائمی اولین سمپوزیوم و کنگره بین المللی هوش مصنوعی صنعت ورزش را همراه با دست آوردهای این حوزه رونمایی خواهیم کرد.
با هدف ارائه خدمات به فدراسیونها، و سایر ذی نفعان ورزش اقتصادی و صنعت ورزش تشکیل داده و در این رویداد
حسن محمدلو یادآورشد: استفاده این دست آوردها میتواند برای فدراسیونها و جامعه ورزشی حتی تولیدات تجهیزات ورزشی به عنوان یک ابزار کلیدی در عملکرد ورزشکاران و همچنین توسعه کسب وکار و بهبود کارایی، افزایش درآمد و ارتقاء تجربه کلی برای ورزشکاران، مشتریان و کارکنان خواهد بود. امیدواریم این امر باعث شتابی در دستاوردهای ورزشی و توسعه کسب کار بدهد.