در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد همه اعضا به جز آمریکا اقدامات رژیم صهیونیستی برضد آنروا آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی به ویژه تصویب لوایحی بر ضد آن در کنست رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، در نشست شورای امنیت فیلیپ لازارینی رئیس آنروا گفت: مقامات ارشد اسرائیل، آنروا را یک هدف جنگی برای انهدام توصیف کرده اند و قانون پایان عملیات آنروا برای تصویب نهایی از سوی کنست اسرائیل، آماده است. آنها نه تنها آنروا، بلکه هر فرد یا نهادی را که خواستار رعایت قوانین بین المللی و راه حل سیاسی صلح آمیز باشد، هدف قرار میدهند.
واسیلی نبنزیا سفیر روسیه هم گفت: گفتگوی آتش بس در بن بست است و اسرائیل هیچ علاقهای به صلح نشان نداده است. غزه به بزرگترین زندان روباز جهان تبدیل شده است که به طور مداوم بمباران میشود و اسراییل جلوی کمکها را میگیرد. مسدود میشود. چالشها همچنان ادامه دارد، از جمله لوایح کنست علیه سازمان ملل، که در میان چیزهای دیگر، کار آنروا را تهدید میکند.
فو کونگ سفیر چین نیز تاکید کرد: ما از اسرائیل میخواهیم از مسلح کردن شهرک نشینان، محاصره غزه و محدودیتهای دسترسی بشردوستانه دست بردارد و با سازمان ملل و سایر نهادهای بشردوستانه همکاری کامل داشته باشد. ما نمیتوانیم بنشینیم و شاهد غرق شدن کل خاورمیانه در یک جنگ همه جانبه باشیم.
لیزا دوتن مدیر امور مالی و مشارکت در دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل نیز در این جلسه تصریح کرد: دستورات بی امان آوارگی که دائم اسرائیل صادر میکند، تقریباً ۸۴ درصد از خاک غزه را تحت تأثیر قرار داده و الان حدود ۹۰ درصد از جمعیت غزه آواره اند. در حالی که مردم غزه آسیب دیده و گرسنه هستند، با دست خالی در آوارها برای یافتن عزیزانشان حفاری میکنند، در این وضعیت محدودیتها و بازرسیهای شدید اسرائیل، مانع رسیدن مایحتاج روزانه آنها شده و تهدیدکننده زندگی آنهاست.
عمار بن جامع سفیر الجزایر هم گفت: شورای امنیت نتوانست رژیم اشغالگر اسرائیل را پاسخگو کند به همین خاطر هم اسراییل جسورتر شد. کسانی که امروز در شورای امنیت سکوت یا این جنایات را توجیه میکنند، فردا حق ندارند ادعای دفاع از حاکمیت قانون داشته باشند، اگر ما اکنون اقدام نکنیم قطعا خاورمیانه درگیر جنگی بیسابقه خواهد شد.
در ادامه این نشست شورای امنیت ریاض منصور نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل با انتقاد از بی عملی و انفعال شورای امنیت دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی از اینکه این شورای در برابر این جنایات کاری از پیش ببرد ابراز ناامید کرد و گفت: ما دهها جلسه داشته ایم و من در این جلسهها شاید بیش از صد بار کلمه «باید» را از شما اعضای شورای امنیت شنیده ام "باید آتشبس شود" یا "باید کمکهای بشردوستانه داشت" چه فایدهای دارد این حرفها وقتی که شما به طور جمعی، از استفاده از ابزارهای موجود در برابر اسراییل امتناع میکنید.
اظهارات:
فیلیپ لازارینی - رئیس آنروا
واسیلی نبنزیا - سفیر روسیه در سازمان ملل
عمار بن جامع - سفیر الجزایر در سازمان ملل
لیزا دوتن - نماینده دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل
فو کونگ - سفیر چین در سازمان ملل
ریاض منصور - نماینده ناظر فلسطین در سازمان ملل