رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از سفر به تاجیکستان با بیان اینکه نشستهای پارلمانی بینالمللی، فرصت توسعه روابط کشورهای مشترکالمنافع و افزایش فشار علیه رژیم صهیونیستی را فراهم میکند گفت: توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی و رفع بحران آب محور گفتوگوی هیئت های پارلمانی ایران و تاجیکستان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر قالیباف پیش از عزیمت به دوشنبه در گفتوگوی زنده تلویزیونی در فرودگاه مهرآباد، افزود: به دعوت رؤسای مجالس تاجیکستان جناب آقای رستم امامعلی و محمدطاهر ذاکرزاده برای شرکت در یک نشست بینالمللی پارلمانی که به مناسبت سیامین سال قانونگذاری این کشور برگزار میشود به این کشور سفر کرده و پیرامون ارتباطاتی که در حوزه تجربیات قانونگذاری و همکاریها در این زمینه است، گفتوگو کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو فرصت مهمی که در جریان نشستهای پارلمانی بینالمللی فراهم میشود، عنوان کرد: یکی از این فرصتها، توسعه روابط دوجانبه میان کشورها است زیرا که بخشی از کشورهای مشترک المنافع و سایر کشورها از خارج از منطقه در آن حضور دارند لذا از این فرصت برای گسترش همکاریها و پیگیری توافقات گذشته استفاده میکنیم.
وی بر همین اساس تصریح کرد: از سوی دیگر، حضور در این نشست، فرصت بسیار مهمی است که طبق سیاست قطعی دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم برای ادامه توسعه روابط با همسایگان به ویژه تاجیکستان که در این حوزه نقش اساسی دارد اقدام کنیم زیرا که دو طرف از جهت تمدنی، فرهنگ، اجتماعی، زبانی، مذهبی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی که هر دو با کشور افغانستان همسایه هستیم، روابط بسیار راهبردی داریم.
قالیباف با بیان اینکه روابط ایران و تاجیکستان چه در سطح پارلمانها، دولتها و چه کمیسیونهای مشترک در اوج خود قرار دارد، اظهار داشت: در سه سال گذشته فرصت چندین سفر میان رؤسای جمهور، رؤسای مجالس و هیئت های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی میان دو کشور فراهم شده است که برای توسعه روابط و پیگیری امورات، به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی بوده است.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به ظرفیتهای کشور تاجیکستان عنوان کرد: آب یکی از فرصتهای تاجیکستان است لذا از آنجایی که یکی از بحرانهای کشور ما در حوزه آب بهویژه در حوزه شرق و شمال شرق کشور است، این سفر فرصت جدی برای ادامه مذاکرات فراهم کرده تا از ظرفیت آبی این کشور استفاده کنیم.
وی با اشاره به وضع فلسطین و لبنان و نسلکشی رژیم کودککش صهیونیستی در این منطقه، تأکید کرد: حضور در این نشست بینالمللی فرصتی را فراهم میکند تا به موضوع حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و حضور کشورهایی که در مسائل حقوق بشر، مبارزه با ظلم و توجه به این موضوعات دغدغه دارند پرداخته شود و بیشک این نشست در توسعه همکاریها و همراهیها مؤثر است و میتوانیم فشار برای قطع روابط اقتصادی با این رژیم و فشار بر رژیم صهیونیستی را از طریق چنین فرصتهایی فراهم کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد که این سفر دستاوردهای خوبی در حوزه مسائل سیاسی و اقتصادی به همراه داشته باشد.