ساخت موفق خانههای ارزان ضدزلزله در اندونزی رونق گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کوالالامپور، ساخت موفق ساختمانهای مسکونی ارزان قیمت ضد زلزله با بهره گیری از تجارب ژاپنیها در اندونزی رونق گرفته است.
پژوهشگر و طراح ساخت خانههای مقاوم ارزان قیمت گفت: ما از چند سال قبل با استفاده از تجارب زاپن، نمونههای علمی متفاوت را همچون اتصال در ساختار ساختمان و ارزیابی نیروی کششی این اتصالات، مورد آزمایش قرار دادیم.
دکتر سار ویدی تصریح کرد: ما با استفاده از انواع بتن و اندازههای مختلف میلگرد، موفق شدیم ستون پیش ساخته و قابل اتصال را بسازیم.
این استاد دانشگاه اندونزی افزود: پس از چند سال انجام دقیق آزمایشهای محاساباتی توانستیم، مقاومت اسکلت یکپارچه ساختمان را در برابر قدرت ویرانگر زلزله تا حد زیادی ارتقاء بدهیم.
رئیس مرکز تحقیقات و توسعه مسکن اندونزی نیز به دو عکس مستند از دو خانه مقاوم سازی شده در کانون زلزله پارسال اشاره کرد.
عارف صبر الدین خاطرنشان کرد: در این عکسها میبینیم که دو خانه مقاوم سازی شده در میان انبوه ساختمانهای فروریخته؛ بدون هیچ آسیبی سالم هستند که این موضوع، اجرای موفق طرح آزمایشی ساخت ساختمانهای مقاوم ارزان قیمت را در اندونزی به وضوح نشان میدهد.
رئیس مرکز دادهها و ارتباطات بلایای طبیعی اندونزی هم با اشاره به میانگین هزینه بازسازی هر خانه تخریب شده در زلزله که معادل ۳۸۰۰ دلار برای دولت تمام میشود؛ گفت: این در حالی است که هزینه ساخت هر خانه مقاوم با ارائه امکانات مقاوم سازی ارزان به مردم کم درآمد؛ فقط ۱۲۷ دلار است که حتی این مقدار نیز بدون در نظر گرفتن بودجه مستقل از ردیف بودجه روستاها تامین مالی میشود.
انتشار آمارهای رسمی اندونزی حاکی است با گذشت یکسال و نیم از آغاز اجرای طرح آزمایشی ساخت و ساز خانههای مقاوم ارزان قیمت در زلزله پارسال فقط شش مرگ همراه با تخریب ۴۷۰۰ خانه به ثبت رسید.
این در حالی است که در زلزله سه سال قبل (۲۰۲۰) ۶۳۸ نفر جان باختند و نزدیک به هفت هزار واحد مسکونی نیز تخریب شد.
اندونزی در تلاش است با اجرای کامل این طرح جامع و نتیجه بخش، خسارات سنگین جانی و مالی ناشی از وقوع زلزلههای مستمر در این کشور را به حداقل ممکن برساند.
اندونزی که همواره با انفجارهای مداوم آتشفشانهای خروشان در حلقه آتش محصور شده است؛ روی کمربند زلزله قرار دارد و به عنوان یکی از زلزله خیزترین کشورهای دنیا به شمار میرود.......
اظهارات:
۱) دکتر سار ویدی - طراح خانههای مقاوم و استاد دانشگاه اندونزی
۲) عارف صبر الدین - رئیس مرکز تحقیقات و توسعه مسکن اندونزی
۳) عبدالمحاری - رئیس مرکز دادهها و ارتباطات بلایای طبیعی اندونزی