فناوران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی موفق به طراحی سامانهای برای پایش مناطق جنگلی سخت گذر در کشور شدند.
هومن لطیفی استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما افزود: بیش از ۸/۵ درصد از مساحت کشور را جنگلهای انبوه تشکیل داده اند که پایش آنها تاکنون با روشهای سنتی انجام میشد و حالا با توسعه هوش مصنوعی پایش مناطق سخت گذر امکانپذیر شده است.
وی افزود: از این سامانه هم برای کمی سازی و هم پایش آسیبها و آفاتی که بر پوشش گیاهی وارد میشود یعنی پوشش گیاهی ناظر بر مناطق سخت گذر جنگلی و مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست استفاده میشود.
لطیفی با اشاره به اینکه در این سامانه از فناوریهای نوین استفاده شده است، گفت: پردازش دادهها با استفاده از فناوریهای نوین و مرز دانشی و از یک پردازش «ابری» بر روی تمام دادهها استفاده شده است که بر روی رایانه بارگذاری میشود، بنابر این از این سامانه میتوان در مناطق مختلف حتی مناطق زر اعتی استفاده شود.
پردازش ابری یا همان cloud computing به معنای ارائه سامانه های پردازشی است که شامل سرورها، ذخیرهسازی اطلاعات، پایگاههای داده، شبکه، نرمافزار، تحلیل و هوش مصنوعی روی بستر اینترنت (ابر) میشود. به این صورت میتوان از نوآوری، انعطافپذیری بیشتر در منابع و صرفهجویی اقتصادی در مقیاسهای بزرگ بهره برد.
استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در ادامه تاکید کرد: بررسی ذخیره سازی دادههای اقلیمی و محیطی اعم از میزان بارش و دما و دادههای ارتفاعی و بارش با استفاده از این سامانه انجام میشود.
وی در ادامه گفت: در این سامانه از دادههای ماهوارهای و دادههای زمین مبنا بدون استفاده از هر گونه داده مرجع یا دخالت دست انسان برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میشود.