خراسان رضوی رتبه دوم کشور را از نظر نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده کشور در سه سال گذشته کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: در راستای اهداف جهش نهضت ملی مسکن بازسازی ۵۶ هزار و ۲۳۲ واحد مسکونی فرسوده استان در قالب طرح بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفت و تاکنون برای ۲۸ هزار و ۳۸۳ واحد مسکونی پروانه نوسازی صادر شد.
محمدرضا اسدی افزود: ۲ هزار و ۵۰۷ واحد ناپایدار درگناباد، ۱۵۰ واحد در شهر بیدخت و ۷۳۱ واحد در شهرهای روشناوند و کاخک از توابع این شهرستان فرسوده است که باید در بازه زمانی چهار ساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ در قالب طرح بازآفرینی شهری مرمت و احیا شوند.
وی گفت: تاکنون برای ۱۴۱ واحد مسکونی ناکارآمد شهری در شهر گناباد، ۶۸ واحد در شهر بیدخت، ۱۰۶ واحد در شهر روشناوند و ۹۲ واحد در شهر کاخک از توابع شهرستان گناباد پروانه نوسازی صادر شد.
رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری خراسان رضوی اسدی با اشاره به جذب پنج هزار و ۵۵۶ تن قیر برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری استان خراسان رضوی در ۶ ماهه نخست سالجاری افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۰۰ درصد رشد داشت.
اسدی گفت: ۴۶۵ تن از این میزان قیر برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری شهرستان گناباد تخصیص یافت.
وی افزود: اجرای طرحهای بازآفرینی شهری باید منطبق بر برنامه اقدام مشترک باشد و هر گونه اجرای این طرحها خارج از از برنامه اقدام مشترک تخلف محسوب می شود.
رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: هفت هزار و ۳۱۹ هکتار بافت فرسوده، چهار هزار و ۸۰۵ هکتار بافت تاریخی و پنج هزار و ۳۱۳ هکتار سکونت گاه غیر رسمی در استان خراسان رضوی وجود دارد و از مجموع ۹۶ شهر این استان که برای نوسازی و اجرای طرحهای بازآفرینی شهری مصوب شد ۹۲ شهر مشمول ضوابط تشویقی سکونت گاههای فرسوده و چهار شهر مشمول طرح احیاء بافتهای تاریخی قرار دارند.
بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.
در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.
فرسودگی ۸۰ درصد بافت مسکونی شهری گناباد، اجرای طرح های بازآفرینی شهری را به منظور توسعه و عمران این شهرستان جنوبی خراسان رضوی ضروری کرده است.
در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش می شود تا با مشارکت شهروندان با احیای بافتهای فرسوده شهری حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به این مناطق باز گردانده شود.
مرکز شهرستان گناباد با چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.