مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: برداشت چین دوم حنا از سطح سه هزارو۷۶۰ هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان دلگان قطب تولید محصول حنای استان از شهریورماه آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان ،قنبر نارویی افزود: برداشت حنای شهرستان در سه چین خرداد، شهریور و آبان ماه انجام میشود. نارویی تصریح کرد: از هر هکتار در سه چین به طور متوسط سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم حنا برداشت میشود و پیش بینی شده است از مجموع سه چین ۱۳ هزار و ۵۳۶ تن محصول حنا برداشت و به بازارهای مصرف عرضه شود.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: کشت حنا زمینه اشتغال بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هزار نفر را در این شهرستان فراهم کرده است. قنبر نارویی اظهار داشت: حنای دلگان به صورت فلهای و خام و بدون فرآوری توسط دلالان دیگر استانها خریداری و با نام و نشان تجاری همان شهرستانها علاوه بر بازارهای یزد، اصفهان و نیشابور و مشهد به کشورهای امارات، کویت، قطر و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: همچنین یک واحد حناسایی کوچک در شهرستان وجود دارد که پاسخگوی نیاز شهرستان نیست و برای ارتقای ارزش افزوده نیاز به راه اندازی یک واحد دیگر صنعتی حناسایی و بسته بندی است تا کشاورزان حنای تولیدی مزارع خود را بصورت خام و فلهای به بازار عرضه نکنند.
کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی دلگان هم گفت: حنا دارای خواص دارویی و درمانی فراوانیست و آن را گیاه هزار و یک خاصیت نیز مینامند. عبدالباسط آذین افزود: حنا در صنایع پزشکی، آرایشی و بهداشتی و صنایع رنگرزی مراسم و اعیاد کاربرد دارد. آذین افزود: از خواص درمانی حنا میتوان به خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی، ضد پیری، تنظیم فشار خون و درمان سردرد و امراض پوستی اشاره کرد.
بامری یکی از حنا کاران دلگانی هم می گوید: حنای دلگان خوش رنگ با کیفیت و بسیار مرغوب است، اما دلالان آن را به یک سوم قیمت واقعی خریداری و با نام شهرستان خود تجاری سازی و به بازارهای داخلی و خارجی صادر میکنند و سود اصلی عاید دلالان میشود.