غذاهای کبابی احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد
عضو هیات علمی و فلوشیپ انکولوژی زنان گفت: بر اساس مطالعات غذاهای کباب شده و مصرف فراوان آنتی بیوتیکها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، شیما محمدیان با بیان اینکه سرطان پستان اگر زود تشخیص داده شود، درمان میشودگفت: سبک زندگی سالم، تناسب وزن و ورزش،عدم استفاده از الکل و دخانیات، فرزندآوری و شیردهی از سنین پایین می تواند در پیشگیری از ابتلا تاثیر گذار باشد.
وی گفت: افرادی که از نظر ژنتیکی مثبت هستند باید جراحی ماستکتومی (برداشتن سینه) را انجام دهند و به جای آن از پروتز استفاده کنند.
وی ادامه داد: استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ و سویا خطر ابتلا را کاهش میدهد،مصرف بالای مرکبات نیز خطر ابتلا را ۱۰ درصد کاهش میدهد.
محمدیان ادامه داد: رژیم غذایی غنی از کلسیم، سبزیجات، غلات سبوس دار، میوهها و منابع غنی از کاروتینوئید مثل هویج، اسفناج و کلم قرمز بسیار مفید هستند.
وی گفت: ماموگرافی از سن ۵۰ سالگی، سونوگرافی از سن ۴۰ سالگی و معاینه پستانها توسط خود فرد برای پیشگیری توصیه میشود.