رئیس انجمن گوهر سنگ ایران از شناسایی یک نمونه سنگ فرا سیارهای در استان خراسان جنوبی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسعودکیانی گفت: این نمونه از یک طبیعت گرد از حاشیه شمالی کویر لوت در استان خراسان جنوبی برای شناسایی ارسال شد نمونه یک قطعه سنگ کوچک با ظاهری سوخته بود که بخشی از آن مورد فرسایش قرار گرفته بود.
وی افزود: در آزمایشات تخصصی و دقیق به کمک دستگاههای پیشرفته، مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت خورد شده و ترکیب کانی شناسی خاص خود که حاوی قطعاتی از خاک و سنگهای سیارکی ۴ وستا بود نمونهای نادر از نوع شهاب سنگهای اکوندریتی سیارکی HED (مخفف Howardite – Eucrite – Diogenite) است.
رئیس انجمن گوهر سنگ ایران افزود:این نمونه یک شهاب سنگ سیارکی است که در برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی بخشهای از این سیارک متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس قطعاتی از آن روی زمین فرود آمده که طبق استانداردهای بین المللی بنام شهاب سنگ NL۰۰۴ نام گذاری شد.
مسعوود کیانی ابراز خرسندی کرد: پیشتر چنین نمونههایی برای شناسایی با صرف هزینههای زیاد به خارج از کشور فرستاده میشد واین نخستین بار است که این بررسیها را واحد فناور مستقر در پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه خوارزمی در ایران انجام داده است.
شهاب سنگها قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارکها و ستارههای دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود میآیند.