بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کنشگران فعال حوزه جمعیت دانشگاه اصفهان در همایشی یک روزه، درباره صیانت از خانواده و حفظ حیات جنین به تبادل نظر پرداختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ نادیا رحیمی رئیس گروه سلامت مادران مرکز بهداشت استان اصفهان در این همایش گفت: یکی از اقدامات پیشگیری کننده از سقط جنین عمدی، آگاه سازی و توانمند سازی والدین برای گرفتن تصمیم گیری مناسب است.
استادیارگروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سقط جنین عمدی زمینه هایش، اجتماعی، اقتصادی و تمایلات فردی از جمله حاملگی ناخواسته، فاصله کم بین فرزندان، ادامه تحصیل و نامطلوب بودن جنس جنین است.
محبوبه والیانی افزود: برای کاهش اقدام به سقط عمدی، آموزش دهندگان سلامت باید در مواجه با این مادران علاوه بر آموزشهای گروهی برای ارتقاء آگاهی و درک آنان از جمله از لطافت و احساس مادرانه، از شیوههای موثر مشاورهای چهره به چهره و فردی برای تغییر نگرش و رساندن آنان به سطوح بالای شناختی تجزیه و تحلیل و ارزشیابی عوارض و عواقب ناشی از اقدام به سقط عمدی استفاده کنند.
افروز سادات حسینی دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه اصفهان نیز گفت: دانشگاه اصفهان با برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از جمله تخصیص خوابگاه دانشجویان متأهل، اختصاص اتاق مادر و کودک و فراهم کردن تسهیلات ویژه تحصیلی برای مادران باردار یا دارای فرزند کوچک عضو هیئت علمی و دانشجو از دانشگاههای سرآمد کشور در این خصوص است.
در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، با توجه به نوع فعالیت دانشگاه ها، تکالیف مشخصی برای آنها تعیین شده است.
طبق ماده ۳۹ این قانون، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ورزش و جوانان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کلیه مراکز و موسسات آموزشی و پژوهشی مرتبط با موضوع این قانون که از بودجه عمومی کشور استفاده میکنند، مکلف اند هر ساله دست کم پنج درصد از اعتبارات پژوهشی خود را به مطالعات و پژوهشهای مرتبط با خانواده (فرزندآوری) و رشد جمعیت در راستای اولویتهای پژوهشی که هر ساله از سوی ستاد ملی جمعیت تعیین میشود، اختصاص دهند و فهرست طرحهای تحقیقاتی، مشخصات پژوهشگران و نتایج بدست آمده را به همراه گزارش شش ماهه به ستاد ملی جمعیت اعلام کنند.