اولین رویداد جایزه نوآورانه اجتماعی (جانا) به ده طرح برگزیده کشوری اهدا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجمعی از فعالان اجتماعی در تالار وحدت، اولین دوره از جایزه نوآوری اجتماعی (جانا) به فعالان اجتماعی در حوزههای مختلف اهدا شد.
در این مراسم از میان ۸۴۰ طرح ارسال شده به دبیر خانه این جشنواره در سه بخش، امید، سپهر و شمس به برگزیدگان لوح تقدیر و تندیس جشنواره اهدا شد.
در بخش امید جانا، از میان طرحهای ارسالی دو طرح معرفی شدند که جایزه اول به طرح اجرا شده در احیای چرخه توان افزایی عشایر به محمد ملکشاهی و جایزه دوم درحوزه توسعه مردم شهر به نوید فلاحت اهدا شد.
۵ برگزیده هم در دومین بخش اهدای جایزه جانا به نام سپهر معرفی شدند از جمله لوح تقدیر و تندیس جشنواره به زوج موفق مینا کامران ومحسن مهتری برای ایجاد سکوی فروش محصولات روستایی به نام روستاتیش تعلق گرفت؛ و دومین جایزه بخش سپهر هم به مرکز نیکوکاری رعد الغدیر به دلیل حمایت از افراد دارای معلولیت به آقای آتشک اهدا شد.
سومین لوح تقدیر و تندیس جشنواره سپهر نیز به سکوی جمع آوری امضا و پیگیری کمپینها به خاطر جمع آوری ۱۷ میلیون امضا در حوزه رفع مشکلات اجتماعی به آقای بیدی اهدا شد.
محمد رضا درعلی هم در بخش سپهر برای اجرای طرح یونیت دندانپزشکی سیار برای کمک به بیماران در مناطق کم برخوردار لوح تقدیر و تندیس برتر را دریافت کرد.
در بخش شمس جانا نیز جایزه و تندیس جشنواره به مدیرعامل بانک رسالت به خاطر ایجاد اولین نظام وام قرض الحسنه بدون کارمزد در کشور اهدا شد.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: رویداد اجتماعی جانا یک اتفاق مبارک است چرا که تجربه جهانی نشان میدهد دولتها هر کجا از نیروهای اجتماعی بهره گرفتند توانسته اند مسائل را به راحتی حل کنند که در ایران دهه ۶۰ در این زمینه بهترین تجربه را دارد.
وی همچنین گفت: دیدگاه اقتصاد محور دولتها و همچنین علاقمندی به طرحهای بزرگ عمرانی دلیلی بوده که باعث فاصله افتادن بین نیروهای اجتماعی و دولتها شده است. وی ابراز امیدواری کرد رویش این جشنواره بتواند فاصله دولت و نیروهای اجتماعی را کم کند.
آقای میدری در ادامه از نیروهای اجتماعی خواست با دیدگاهی روشنگرانه و نه سفید وسیاه برای حل مسایل اجتماعی به کمک دولت بیایند.
جعفری، دبیرکل جایزه نوآوری اجتماعی در مورد انتخاب طرحهای برگزیده جانا، گفت: دربخش امید طرحهایی انتخاب شدند که جوان ونوآورانه هستند و از نگاه کمیته داوران چشم انداز خوبی برای این طرحها پیش بینی میشود.
در بخش سپهر طرحهایی که سالهاست اجرا شده اند و اثر بخشی بالایی داشته اند حایز دریافت لوح و تقدیر شدند.
وی افزود: این طرحها سالها با مدل نوآورانه در جامعه اجرا شده اند و باعث ایجاد تحول ورفع مشکل برای بخش زیادی از جامعه بوده اند.
دبیرکل این جشنواره گفت: جانا یک جشنواره دوسالانه است که تا یکماه دیگر فراخوان دور دوم آن منتشر خواهد شد.