سن بروز بیماریهای قلبی در ایران با ۲۰ سال کاهش به ۴۰ سال رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دانشیار گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماریهای قلبی از شایعترین علل مرگ و میر در دنیا به شمار میروند گفت: سن ابتلا به بیماری های قلبی در جامعه ۳۳ درصد کاهش یافته و از ۶۰ به ۴۰ سال رسیده است.
دکتر رامین خامنه باقری افزود: بیماریهای قلبی و عروقی شامل طیف بسیار گستردهای همچون درگیری عروق قلبی، تصلب شرائین (تجمع پلاک در دیواره شریانها و رگ هایی که خون را از قلب به اعضای بدن میرسانند)، نارسایی، درگیری دریچه قلبی، رماتیسم قلبی، تب رماتیسمی و غیره هستند که ابتلا به آن موجب اختلال در کیفیت و روند زندگی میشود و علاوه بر آن سایر ارگانهای بدن مانند کبد، ریه و کلیهها را نیز دچار مشکل میکند.
دانشیار گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شایعترین بیماری قلبی اختلال در عروق کرونر است، ادامه داد: علامت مهم این بیماری درد در قفسه صدری است که با راه رفتن و از پله بالا رفتن یا فعالیت فیزیکی اتفاق میافتد.
دکتر خامنه باقری گفت: گاهی اوقات بیمارانی به ما مراجعه و اعلام میکنند که برای دقایقی درد در پشت جناق سینه و یا احساس سنگینی در قفسه سینه دارند که با استراحت ۱۰ دقیقه ای بهبود مییابد، بنابراین نباید از این موضوع غافل باشند و باید آن را جدی بگیرند و به سرعت برای درمان زمینهای آن به متخصص قلب مراجعه کنند.