وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور گفت: رقم فرار مالیاتی در کشور بسیار بالاست و باید مبارزه با آن تسریع شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ عبدالناصرهمتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور گفت: رقم فرار مالیاتی در کشور بسیار بالاست و باید مبارزه باآن تسریع شود. گفت: باید هماهنگی لازم را انجام دهیم تا در مسیر عدالت مالیاتی و کمک به مردم موفق عمل کنیم.
همتی افزود: واقعیت این است که خیلی از درآمدها در کشور قابل شناسایی نیستند و در شرایط تحریمی بالای ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار هزینههای معاملاتی و رانتهای فاصله قیمت ارز و قیمت دوگانگی ارز را به عدهای پرداخت میکنیم و باید جلوی این کار گرفته شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این افراد باید مالیات بدهند و نمیشود ۸ دهک مردم روز به روز وضع مالیشان بدتر شود و ۲ دهک وضع خوبی داشته باشند و فشار بر روی ۸ دهک باشد.
همتی گفت: باید به سمت آنلاین شدن اطلاعات مالیاتی برویم و اطلاعات مودیان باید به صورت سیستمی ارزیابی شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: با شناسایی ظرفیتهای جدید فعالیتهای اقتصادی و با گرفتن مالیات از آن ها، میتوان این افراد را به مردم هم معرفی کرد.
همتی گفت: ما باید مالیات ستانی از حقوق های ثابت و مشاغل خرد جامعه را به حداقل برسانیم و اگر توان داشته باشیم نباید از افرادی در این سطح مالیات بگیریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مالیات ستانی از دانه درشتها همه آنها را جبران میکند و این باید راهبردی شما باشد و تا جای که امکان دارد باید فشار را از قشرهای کم درآمد کاهش بدهیم و از دانه درشتها مالیات بگیریم.
همتی با تاکید بر اجرای دو ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر گفت: حکمرانی دیتا و داده با اجرای این دو ماده قابل انجام است و رئیس جمهور به ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر، بسیار اعتقاد دارد و به درستی بر اجرای کامل آن تاکید دارد چون شفافیت اقتصادی و مالی را به دنبال دارد و همه بخشها از جمله اخذ مالیات را عادلانه میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر این دو ماده به خوبی و دقیق اجرا شود خیلی از مشکلات اطلاعاتی و اقتصادی کشورمان مرتفع می شود اکنون ما تصویر دقیقی از وضعیت درآمدی دارایی و امکانی و معاملاتی همه مردم نداریم و باید این اطلاعات را کامل داشته باشیم.
او گفت: ما پایههای اطلاعاتی را باید درست کنیم و حکمرانی داده باید داشته باشیم اگر بتوانیم حکمرانی داده را در سیستم داشته باشیم در ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر اینها تاکید و پیگیری شده است رئیس جمهور هم تاکید کردند که مهمترین مسئله دولت چهاردهم اجرای این دو ماده است و این فرصت تاریخی است و باید از این فرصت استفاده کنیم و با حمایت و همراهی که رئیس جمهور دارد بتوانیم آن را در کشور نهادینه کنیم و این قابل انجام دادن است. اگر اینکار را انجام دهیم هم در کنترل تورم و هم در کنترل نرخ ارز هم در توسعه و هم در تامین بودجه و واقعی کردن ارقام بودجه به ما کمک میکند.
همتی افزود: تمرکز بر امور جزیی موجب غفلت ما از امور مهم نشود و باید با تکریم، اعتماد را به مردم برگردانیم. ما نمیخواهیم مالیات خلاف بگیریم آنچه قانون گفته باید به صورت عالانه و از درآمدهای حاصل شده اخذ شود.