متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند دستگاههای سی تی اسکن صنعتی را با نصف هزینه نمونه وارداتی آن، به صورت کامل بومی سازی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این دستگاه، در تشخیص عیوب مواد و علم اندازه گیری، کاربرد فراوانی دارد. در این دستگاه، ماده به صورت لایه لایه اسکن میشود و بدین ترتیب بخشهای درونی آن نیز برای محققان قابل رویت میشود، این روش برای قطعات مختلف صنعتی از جمله فلزات، قطعات ریخته گری شده، قطعات الکترونیکی و ... کاربرد دارد.
عباس محمد کاظمی افزود : دستگاه سی تی اسکن صنعتی قادر است تا تصویری سه بعدی از قطعات مختلف تهیه کند و امکان اسکن روی جسم در مقاطع مختلف در زوایای مختلف را دارد. همچنین با استفاده از این دستگاه امکان تهیه طرح سه بعدی از قطعه برای نرم افزارهای مهندسی مکانیک وجود دارد و بسته به کلاس دستگاه، ۲۰ تا ۵۰ درصد از هزینههای ارزی واردات محصولات مشابه خارجی میکاهد.
وی گفت: از این دستگاه میتوان برای مهندسی معکوس و باز طراحی قطعات مختلف، آزمایش غیرمخرب قطعات و تجهیزات صنعتی استفاده کرد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه مزیت این دستگاه نسبت به دستگاههای عکسبرداری معمولی ایکس، همانند دستگاههای پزشکی، مشخص شدن جزئیات بیشتر است، افزود: در عکسبرداری مستقیم از قطعه، ممکن است عیوب در لایههای میانی قطعه قابل تشخیص نباشند و توسط سایر لایهها پوشش داده شوند و یا عیوب آنقدر ریز و جزئی باشند که جز در عکسبرداری لایه به لایه ظاهر نشوند.
وی افزود: این جزئیات در قطعات حساس بسیار حائز اهمیت میشوند، مخصوصا درباره قطعاتی که وارد میشوند و دانش فنی و پیوستهای فنی را دارا نیستند.
کاظمی افزود: با قراردادن جسم مورد نظر در محل قرار گیری نمونه و تنظیم مشخصههای تصویر برداری پرتو ایکس، فرآیند تصویربرداری به صورت خودکار انجام می شود در این دستگاه، طی یک چرخش کامل ۳۶۰ درجه، تصویربرداری از قطعه مورد نظر انجام و سپس با استفاده از دادههای بدست آمده، نمونه سه بعدی جسم بازسازی میشود با استفاده از این دستگاه، بالاترین و عمیقترین سطح اسکن از قطعات مختلف میتواند انجام شود.
وی گفت: ما در این شرکت ظرفیت تولید ۱۵۰ دستگاه در سال را داریم و هزینه ساخت هر دستگاه بسته به کلاس آن از ۱۰۰ هزار دلار تا یک میلیون دلار متغیر است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: دستگاه سی تی اسکن صنعتی ، کاملا بومی سازی شده است و ۶۰ نفر از رهگذر بومی سازی این دستگاه مشغول به کار شدند.