سالاد سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و غذایی عالی برای کاهش وزن میباشد، اما باید بهترین زمان مصرف سالاد را بدانید تا از فواید آن بهرهمند شوید.
در کشور ایتالیا بعد از وعده غذایی میل میکنند و جالب است بدانید که مردم کشور هلند در رستورانها یک بشقاب بزرگ سالاد را همزمان با غذای اصلی مصرف میکنند. حتی اگر سالاد در رستوران سفارش ندهند، این سنت به قدری بین آنها رایج است که خود رستوران برای آنها سالاد میآورد.
آیا بهتر است که سالاد را قبل از وعده غذایی مصرف کنم؟
مطالعات در سال ۲۰۱۲ نشان میدهد که مصرف سالاد قبل از وعده اصلی غذا مصرف سبزیجات را تا ۲۳ درصد افزایش میدهد. مخصوصا اینکه از هر ده نفر انسان جوان، فقط یک نفر آنها به اندازه کافی میوه و سبزیجات را در طول روز مصرف میکنند. به همین دلیل با این روش میتوان حداقل یک یا دو فنجان میوه را به صورت روزانه و ۲ الی ۳ فنجان سبزیجات را به صورت روزانه مصرف میکنند.
مصرف میوه و سبزیجات به اندازه کافی فواید زیادی برای سلامتی دارد:
فیبر:فیبر به کاهش کلسترول کمک میکند و برای گوارش و جلوگیری از یبوست مفید است.
کاهش وزن: غذاهای حاوی فیبر میتواند به شما در طولانی مدت احساس سیری دهد و باعث شود که کمتر غذا بخورید.
ویتامینها و مواد معدنی:آنتی اکسیدانها مثل ویتامین ث، فولیک اسید، لیکوپن و آلفا و بتاکاروتن میتواند شما را از بیماریهای ویروسی مخصوصا سرطان محفوظ نگه دارد.
اگر قصد کاهش وزن دارید، اول سالاد (با محدودیت کالری ۱۵۰ یا کمتر) میل کنید که احساس سیری به شما میدهد و میزان مصرف کالری را در ادامه کاهش میدهد.
اگر فرزند دارید و به عنوان والدین میخواهید مطمئن شوید که دوز کافی ویتامین و مواد معدنی را به طور طبیعی به او برسانید، همیشه سالاد را در وعدههای غذایی او جای دهید، مخصوصا زمانهایی که واقعا گرسنه هستند. البته سالادی که به کودک خود میدهید، علاوه بر کاهوی تازه باید با مواد مغذی مثل نخودفرنگی نیز همراه باشد.
سالاد در طول وعده غذایی
تهیه یک بشقاب با مواد غذایی سالم، از طریق پر کردن نصف بشقاب با میوه و سبزیجات، میتوانید در رژیم غذایی خود تعادل ایجاد کنید. بهتر است که این کار را در میان وعده عصرگاهی انجام دهید.
سالاد بعد از وعده غذایی
دو دلیل وجود دارد که چرا ایتالیاییها سالاد را بعد از وعده اصلی استفاده میکنند. دسرهای ایتالیاییها با روغن زیتون، سرکه بالسامیک و نمک و فلفل درست میشود و به همین دلیل وعده اصلی غذایی آنها نیز معمولا با سرکه است، به همین دلیل نمیخواهند که به یکباره اسید زیادی را وارد بدن کنند. دومین دلیل اینکه اسیدیته بودن سرکه در سالاد میتواند طعم دهان بعد از غذا را عوض کند و بنابراین سالاد را بعد از غذا میل میکنند.
کلام آخر
پس احتمالات و دلایل زیادی برای زمانهای مختلف صرف سالاد وجود دارد، اما کلام آخر این است که هر روز در هر زمانی که برایتان راحتتر است، سالاد بخورید.
سه فنجان اسفناج، ۲۱ کالری و کمتر از ۱ یا ۲ گرم چربی دارد، در حالی که دو قاشق چای خوری دسرهای همراه با گوشت دارای ۱۱۰ کالری و ۱۱ گرم چربی میباشد که این دسرها معمولا سبزیجات ندارند و نمک و چربی سالم آنها نیز بالا است.
میتوانید در منزل از قبل، کاهو را بشویید و آن را برای سالاد خورد کنید که بهتر است دست کم از سه نوع رنگ کلم و کاهو استفاده کنید تا هر زمان که خواستید، مقداری از آن را میل کنید.
میتوانید ادویههای گیاهی تازه و چیزهایی مثل فلفل دلمهای، جعفری، موسیر یا پیاز بریزید یا میتوانید با کمی سرکه در آن، طعم لذت بخشی را به آن اضافه کنید.
با فرا رسیدن فصلهای جدید معمولا باید یک روتین جدید داشته باشید و به طور مثال با شروع فصل پاییز، هر روز سالاد مصرف کنید و آن را به یک عادت سالم تبدیل نمایید و زمانی که رستوران رفتید، حتما سالاد هم سفارش دهید.
اگر قصد کاهش وزن دارید، از سالادهای بیش از حد مملو از سس دوری کنید.