با اصلاح شیوه زندگی از جمله تعادل در رژیم غذایی و انجام فعالیت بدنی کافی می توان از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: بیماری های قلبی و عروقی هم اکنون اولین علت مرگ و میر در کشور و در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور است، این در حالی است که بیشترِ این بیماری ها جزو بیماری های قابل پیشگیری است.
حامد جزجلالیان افزود: مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل ۴ درصد کاهش داشت و میزان مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زیر پوشش دانشگاه از ۲۲۸ به ۲۰۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: با اصلاح شیوه زندگی از جمله تعادل در رژیم غذایی، انجام فعالیت بدنی کافی، اجتناب از مصرف الکل، دخانیات و مواد مخدر و مدیریت استرس می توان مانع بروز بیش از ۸۰ درصد از سکته های قلبی و مغزی شد.
جزجلالیان تصریح کرد: با دریافت خدمت خطرسنجی در کلیه پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت برای کلیه افراد ۳۰ سال و بالاتر می توان میزان احتمال سکته قلبی و مغزی در ۱۰ سال آینده با شیوه زندگی فعلی را تخمین زد و بر اساس نتیجه خطرسنجی، پیگیری و درمان پیشگیرانه متناسب، از بروز سکته قلبی و مغزی پیشگیری کرد.
رئیس مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۴ هزار نفر از لحاظ میزان احتمال خطر سکته قلبی و مغزی بررسی شده اند که ۱۰ درصد از آنها خطر متوسط و بالاتر در بروز سکته قلبی و مغزی در ۱۰ سال آینده داشته اند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سکته های قلبی و مغزی سبب ناتوانی، از دست دادن استقلال فردی، وابستگی به دیگران و مرگ زودرس می شود، از این رو اصلاح شیوه زندگی نقش بسیار موثری در پیشگیری از ناتوانی و مرگ زودرس دارد.
جزجلالیان تشریح کرد: افراد با همت و اراده خود و چند تغییر ساده در زندگی از جمله ورزش، مصرف میوه و سبزیجات بیشتر، مصرف نمک کمتر، به کارگیری مهارت حل مسئله در مشکلات زندگی، مصرف نکردن الکل، دخانیات و مواد مخدر می توانند ضمن بهبود کیفیت زندگی، از مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کنند.