متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند سامانه «پایش رفتار رانندگان ماشین آلات» را با بهره گیری از هوش مصنوعی بومی سازی کنند.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره این سامانه گفت: شرکت ما در حوزه طراحی و ساخت انواع شبیه سازهای رانندگی و سامانههای هوشمند پایش رفتار رانندگان فعالیت میکند و سامانه پایش رفتار رانندگان با استفاده از هوش مصنوعی و دستورالعملهایی (الگوریتم هایی)، خستگی و خواب آلودگی رانندگان را تشخیص و به راننده به صورت صوتی و لرزش صندلی هشدار میدهد که هم زمان به اتاق کنترل رانندگان شرکت یا معدن هم میتواند هشدار دهد.
اویس حسینی درباره روش کار این سامانه افزود: در این سامانه با تلفیق بیش از ۳۰ داده مختلف از صورت، چشم و سرشانه کاربر به کمک هوش مصنوعی و نوع الگوی رفتاری کاربر خواب آلوده میتواند در زمان مناسب، سطح هوشیاری رانندگان را تشخیص دهد و با هشدار به موقع از وقوع حوادث ترافیکی جلوگیری کند.
وی درباره میزان خطای این سامانه گفت: طراحی این سامانه، آبان ۱۴۰۱ به پایان رسید و اردیبهشت سال ۱۴۰۲ برای نخستین بار در معادن گل گهر نصب شد و پس از سه ماه این سامانه با دقت حدود ۹۰ درصدی خدماتش را ارائه داد.
مدیر گروه فنی این شرکت دانش بنیان هم در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: این سامانه حاصل تلاش مهندسان هوش مصنوعی، نرم افزار، مکانیک، الکترونیک و صنایع است و این سامانه شامل حسگر و دوربین با کیفیت اچ دی است که قابلیت دید در شب دارد و ناراحتی برای چشم راننده ایجاد نمیکند و در برابر نور شدید خورشید مقاوم است.
نوید فرجی، سنجش وضع خواب آلودگی کاربران بر اساس معیار میزان سطح هوشیاری و قابلیت نصب و راه اندازی بر روی همه ماشین آلات و قابلیت گزارش دهی روزانه، هفتگی و ماهانه را از مزایای این سامانه برشمرد.وی افزود: این سامانه قابلیت اتصال به اینترنت از طریق سیمکارت و همچنین قابلیت اتصال به شبکه اینترنت معادن را دارد و میتوانداطلاعات را منتقل کند تا در اتاق مدیریت بتوانند شرایط ماشین آلات و رانندگان را بررسی کنند.
مدیر گروه فنی این شرکت دانش بنیان گفت: این سامانه قابلیت عیب بابی (دیاگ) خودرو را هم دارد و مشخصات فنی خودرو مثل دور موتور، میزان حرارت موتور و ... را بررسی میکند و در سامانهای که تعبیه شده است به صورت آنی نشان میدهد و از خسارتهای سنگینی که میتواند برای خودرو رخ دهد پیشگیری میکند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان هم گفت: این سامانه نشان دانش بنیان را دریافت کرده و به تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده است.
مصلح عبدالهادی افزود: مقاومت این سامانه در برابر لرزش و شرایط محیطی معدن، قابلیت به روز رسانی مداوم سامانه به صورت برخط و عملکرد صحیح دستگاه حین استفاده از ماسک و عینک آفتابی از دیگر مزایای این سامانه است.
صدا و تصویر دارد