زیرساختهای آتشنشانی در گمرک دوغارون با چالش جدی مواجه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، فرماندار تایبادگفت: زیرساختهای آتشنشانی و خدمات ایمنی موجود در گمرک مرزی دوغارون این شهرستان با قدمت ۱۱۰ ساله و همجوار با کشور افغانستان توان مقابله با حوادث احتمالی به ویژه آتشسوزی را ندارد و تقویت این بخش ضروری است.
مهدی شیردل گفت: تجهیزات و امکانات مقابله با حوادث با توجه به رفت و آمد شمار بالای ناوگان حمل و نقل ایرانی و افغانستانی در گذرگاه رسمی دوغارون و مناطق اقتصادی، منطقه ویژه، بازارچه مرزی، پایانه مرزی، پارکینگ شهرداری و پارکینگ بخش خصوصی باید تقویت شود.
او افزود: به صورت میانگین روزانه افزون بر هزار دستگاه کامیون ایرانی و خارجی بین ۲ مرز بینالمللی ایران و افغانستان تردد میکنند و در بخش حمل و نقل مسافری بیش از چهار هزار نفر مسافر از طریق این گذرگاه وارد این ۲ کشور میشوند، نیاز است مسوولان استانی و کشوری برای به حداقل رساندن خطرات و حوادث احتمالی در مرز دوغارون تدابیر ویژهای را پیشبینی کنند.
فرماندار تایباد به جایگاه ممتاز صادرات سوخت از دوغارون به افغانستان اشاره کرد و گفت: صادرات سوخت و انواع فرآوردههای نفتی از دوغارون به افغانستان از جایگاه ویژهای در بازارهای این کشور همسایه برخوردار است که با توجه به ظرفیت تخلیه و بارگیری آن در دوغارون، باید تجهیزات و امکانات موجود در راستای کاهش حوادث احتمالی به روز رسانی شود.
شیردل افزود: به رغم اینکه در نهادهای فعال مستقر در گمرک دوغارون تجهیزات حداقلی برای خاموش کردن آتش فعال است ولی در برخی از مواقع و با توجه به عمق حوادث احتمالی توانایی کنترل حوادث از سوی آنان در این مرز راهبردی شرق کشور وجود ندارد.
او گفت: رفت و آمد انواع کامیون حامل کالا، سوخت و مسافر در جاده تایباد به دوغارون همواره حوادث جادهای فراوانی را رقم زده که باعث کشته و یا زخمی شدن افراد میشود، در صورت وجود امکانات لازم میتوان این خسارتهای جانی را نیز کاهش داد.